Influenza elleni oltás szoptatás alatt -a tejen keresztül védettséget kap a baba?
Köszi!
Akkor nincs sok értelme :P
Szia!
én már szülés után kaptam meg az oltást,nem akartam amíg terhes vagyok!én belázasodtam,első este nem is szoptathattam mert 38 fölé ment(nekem azt mondta a körzeti orvos csak 38 felett nem szabad)hajnalra lement a lázam és akkor már lehetett,meg még másnap is hőemelkedésem volt!Azt mondta a doki így biztos védett lett a lányom!
Védett lett? Tehát az anyatejen keresztül megkapja ő is a védettséget?
És amíg lázas voltál, mit evett? Előre felkészültetek tápszerrel?
ORszágos tisztifőorvos lenyilatkozta: a szoptatással NEM szerez védettséget a baba.
Épp azért voltak gondban, mivel 6 hónapos (vagy 1 éves? tök mindegy...) kor alatt nincs oltás, és hiába adatod te be magadnak, a tejjel nem jut át és ha be is oltatod magad, akkor is elkaphatod a betegséget és fertőzöl. Csak max. neked nem kella szövődményektől tartnai, ezért jó, ha te beoltatod magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!