7és fél hónapos fiam csak anyatejet akar enni. Főzelék
gyümölcs nem. Baj?
11/19 A kérdező kommentje:
En szoktam főzni a babának külön ... Ennyi tejet meg úgy tudok remélni h meg napi legalább 1 liter tejet el tudok tenni ...
12/19 A kérdező kommentje:
1-2 kanál mindig azt elfordul cumisuvegrol hallani se akar
13/19 A kérdező kommentje:
Minél később eszik szilárd ételt, annál nehezebben fog hozzászokni. Barátnőm 16 hónapos lánya öklendezik az ételtől, még mindig teljesen pürésített üveges bébiételt kell adni neki, ez már beteges. Az anyatejedben már nincs elegendő tápanyag, max. zsír ha így hízik, de a tápanyag is kellene már annak a szegény gyerekednek. Igaza van anyukádnak, lehetne egy kis józan eszed, a gyereked csak rád tud támaszkodni. Nem beszélve a pszichés oldaláról, nem lesz egészséges lelki fejlődése sem így a gyermekednek. valószínűleg neked van jobban szükséged a szoptatásra és nem a gyermekednek, ezen is gondolkozz kicsit, és ne tedd tönkre a gyermekedet.
2014. dec. 27. 22:07
Az anyatejtol tonkremegy a gyerek? Ilyenrol meg nem hallottam :)
Ha nem fogad el tul sok etelt valoszinu nem az anyanak van szuksege a szoptatasra!
javaslom a letoltheto pdf-et olvasgatasra mindenkinek: [link]
2014. dec. 28. 22:34
Megj: a zsir tapanyag. 3 energiat ado tapanyagunk van: feherje zsir szenhidrat.
2014. dec. 28. 22:36
Kedves előttem szóló, a gyermek azért nem eszi meg a főzeléket, mert nincs hozzászokva. Minél tovább húzódik ez az ügy annál nehezebb lesz a Kérdezőnek. Pl. egy gyerek a fejlődése során úgy tanulja meg a dolgokat, hogy a szülei megtanítják neki. ha nem, akkor nem fejlődik a teste-lelke. Igenis számít, hogy az anyuka mit tesz.
2014. dec. 29. 08:22
En nem mondtam h.nem szamit h.az anyuka mit tesz. Az anyuka felajanlja a gyermekenek az etelt. Ha O nem fogadja el az anya nem tudja beleeroszakolni. A gyermeknek az anyatejtol sem lelki sem fizikai problemaja hianybetegsege nem lesz. Ez a szakmam. Emellett az en gyermekem szinten nehezen fogata el az eteleket. En mindig megkinaltam. 16 honapos elmult. Meg szoptatom es jelenleg MINDENT eszik ugy ahogy mi az asztalnal. Nem kellett eroltetni es hianybetegsege sincs. Jo etvagyu es imadja a nem hagyomanyos izeket (olivabogyo currys hal kecskesajt...).
Tehat szakmailag hataskorom megvalaszolni h.hianybetegsege nem lesz! Ez a legfontosabb!
2014. dec. 29. 12:29
A nagyobbik lanyom masfel eves koraig csak tapszeren elt. Utalta a pures eteleket, akar en foztem, akar vettem. Semmi baja nem volt, es most sincs. Mikor mar azt es ugy ehette, amit mi semmi gond nem volt. A kisebbik 7 honapos meg napi 5x szopizik, ejszaka is felkel meg egyszer, melette delelott gyumit, delutan fozeleket is eszik. Egyszeruen nem vagyunk egyformak. Kostoltasd, de nem biztos, hogy ra fog kapni az izere...
2014. dec. 29. 16:55
Kapcsolódó kérdések: