Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 7és fél hónapos fiam csak...

7és fél hónapos fiam csak anyatejet akar enni. Főzelék gyümölcs nem. Baj?

Figyelt kérdés
drága anyám le...hordott -hogy szépen fogalmazzak hogy miért nem adok neki mást, meg vizet meg ilyenek. igény szerint szopizik egy két kanál ha valami oké azt nem érdekli cici kell neki... szépen hízik, orvos is mindig mondja milyen jól táplált :D
2014. dec. 25. 21:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
73%

azzal nincs baj. azzal lenne ha meg se próbálnád. ahogy írod, úgy veszem ki, hogy minden nap megkínálod szilárddal. ennyi elég, lassan rá fog kapni :)

próbálj husos főzeléket is kínálni neki, egyébként abban igaza van anyukádnak, hogy ennyi idősen már nem elég neki az anyatej, mert nincs benne minden ami kell és fél éves korra kiürül a szervezetéből sok ásványi anyag és vas. ezért lenne jó a husis főzelék, ha 2 kanál, akkor 2 kanál... :)

2014. dec. 25. 21:56
 2/19 anonim ***** válasza:
47%
Igen baj. Ennyi idősen már szükségük van normális táplálékra.
2014. dec. 25. 22:24
 3/19 anonim ***** válasza:
60%
Valóban már kellene ennie mást is, szóval semmiképpen ne hagyd annyiban, hogy ha nem kell más akkor nem, hanem próbálgasd, kóstoltass vele.
2014. dec. 25. 22:58
 4/19 anonim ***** válasza:
47%
igen, egy ekkora babának már a húsféléket is ennie kellene, a gluténról nem is beszélve és a rengeteg fajta zöldség, gyümölcs. Érdekes lesz, hogy a szépen hízás mellett hogyan jut neki elég B vitamin, vagy vas az anyatejből 1-2 hónap múlva, ha nem szoktatod az ételekhez hozzá. Az agyának szükséges szénhidrátról és linolénsavról (olajak) nem is beszélve. Az anyatej nem elég, csak kiegészítés.
2014. dec. 25. 23:15
 5/19 anonim ***** válasza:
54%
Anyatej 6 hónapos korig elegendő! Ekkor jelentősen csökken a szervezetükből a vas...stb. Ezért mondják hogy 6 hós kortól kell hozzátáplálni! Te főzöl vagy üvegeset próbálsz? Az én banám nem ette meg a boltit, csak amit én csinàltam. Próbàlgasd tovább, sokfélével. Egyszer csak elfogad valamit.
2014. dec. 26. 09:49
 6/19 anonim ***** válasza:
En azt nem tudom elkepzelni, hogy tudsz egy ekkora babanak eleg tejet termelni. Az enyem 6,5 honapos, 6 honapos kiraig attol az anyatejtol, ami most mar fel fogara sem eleg 1kg-okat hizott. Miota betoltotte a 6 honapot a hozzataplalassal sem hizik sokat.
2014. dec. 26. 21:43
 7/19 anonim ***** válasza:
28%
Ez gyakori igeny szerint szopizo babaknal. Nem problema. Napi par alkalommal kinald etellel de ne eroltesd. Ez a kostolgatas idoszaka. Semmifele vitamin es asvanyi anyag hianya nem lesz. Az energiaszuksegletet is tudja fedezni vele. Dietetikus vagyok.
2014. dec. 26. 23:34
 8/19 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok! Én csak azt mondtam amit a védőnő, meg a gyerekorvos! Akkor nekik sem szabad hinni, csak a dietetikusnak!
2014. dec. 27. 09:23
 9/19 anonim ***** válasza:
Sajnos szakmai tapasztalatom az h.sok orvos nem ert a taplalkozastudomanyhoz ami igazabol nem meglepo mert nem tanuljak az egyetemem. Nem ez a szakmajuk. Ezzel nem bantani akarom oket de kerultek hozzam orvostol ugy betgek ha az O dietas utasitasait kovetik oriasi dietahibat kovetnek el. Es nem egy orvosnak irtam mar etrendet es dolgozom orvosok mellett mert a dietetika egy masik szakma. Ok orvosok. En meg nem diagnosztizalok mert az az O kompetenciajuk.
2014. dec. 27. 11:05
 10/19 anonim ***** válasza:
46%

Eros mellfuggoseg komoly gondokat okoz mand kesobb.

Mi van ha beteg leszel es korhazba kerulsz vagy el kell utaznod.

Egy ekkora baba napi 3x szoptatni boven eleg

Probald meg raszoktatni a szilard taplalekra.

Mikor a gyerekeim ennyi idosek voltak mar regen dolgoztam es napi 3 szoptattam oket munka kozben.

2014. dec. 27. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!