Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Baba mama szoba mire való?...

Baba mama szoba mire való? Hogy lehet valaki ekkora tahó?

Figyelt kérdés

Szóval tegnap vásároltam egy bútoráruházban a kisbabámmal, majd eljött az idő hogy tisztába tegyem, megszoptassam.

Elmentem a Baba-mama szobába, de nem volt nyitva, furcsállottam, ezért kopogtam, többszöri kopogásra felrántja az ajtót egy középkorú férfi, és az egy szürreális világba csöppentem:

Férfi:- mit kopogok mikor bent szoptatnak.

Én:- egyrészt miért van zárva az ajtó (megdöbbentem mert sosem szokott zárva lenni), másrészt én is szoptatnék, és Önnek ki kell fáradnia.

Férfi: - Ő nem megy ki, szoptassak úgy hogy Ő bent van.

Én, miközben betódultam:- Már hogy szoptatnék maga előtt? Menjen ki!- Bent a Férfi felesége szoptatott.

Férfi: - ő márpedig nem megy ki, mert a családjával marad. Szoptassak úgy hogy ő már bent van, vagy várjam meg kint Őket. Különben is

Én, miután erre elborult az agyam: -Jó, de akkor feljelentem szexuális zaklatásért (eszembe jutott hogy esetleg perverz állatnak tituláljam, de nem voltam vicceskedő kedvemben), kettő a Baba-mama szoba azért van hogy 5-6 anyuka bent szoptasson, a nyugalomban, nem arra hogy családok órákra elfoglalják. Ezért van több pelenkázó, meg szoptató fotel.

Férfi: Az előző család is így csinálta.

Én: elég baj

Erre anyuka aki addig kussolva szoptatott, kontrázott: Ő ezzel nem ért egyet, mert a család együtt szeret lenni, különben is Ő nem szeret más előtt szoptatni.

Férfi: Jó drágám, ne szóljunk hozzá....

Én, miközben már át pelenkáztam a gyerekem, közben többször felszólítva, hogy menjen ki a férj, megkérdeztem a Nőtől hogy, mégis a kórházban hogy szült vagy szoptatott? Sajnos azt már nem mondtam neki, hogy nem vagyok kíváncsi a csöcsére!

Nem kaptam választ, de addigra végzett a nő a szoptatással, és mondta az urának hogy akkor várják meg az áruházban.

Férfi el, a Nő pelenkázta a kölkét, én elkezdtem végre szoptatni, közben jött egy másik anyuka aki szintén elkezdett szoptatni. Én meg még magyaráztam a Nőnek, hogy ekkora áruházban tömegben több száz kisbabával a legnagyobb tahóság az amit csináltak, nem tudom hogy hallotta-e. Majd a Nő is kifáradt, felháborodottan, -megsértettek anyai szoptatós mivoltomban- típusú arckifejezéssel.

Állítom azóta is megvannak győződve a maguk igazáról

Én meg mérgemben, fogtam magam és beszéltem az áruház néhány képviselőjével, hogy mi volt a helyzet. Teljesen meg voltak döbbenve, a család viselkedésén, és változtatásokat fognak eszközölni...

Kedves szoptatós anyukák, tudom hogy sokan nem szeretnek mások előtt szoptatni, és sem, de könyörgöm a Baba-mama szobában nem egymás csöcsét lessük, hanem a gyerekünket tápláljuk, és pelenkázzuk. Apukák, meg húzzanak ki, hacsak nem éppen pelenkáznak!

2014. dec. 12. 14:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
26%
Én sem láttam sehol sem két vagy több fotelt. Pelusozóból általában több szokott lenni. Apuka várakozhatott volna az ajtó előtt és esetleg megkérhetett volna, hogy várj egy picit. Én is megvárom, hogy befejezze a másik anyuka. Amikor kopogok és benézek úgyis veszi a lapot, hogy ne töltsön ott órákat. Legalábbis eddig nem volt gond...
2014. dec. 12. 16:06
 12/16 anonim ***** válasza:
78%

Én is voltam már hasonló helyzetben, csak nem bevásárló központban, hanem a Margit kórházban.

Ott is van szoptatós szoba (vagy pelenkázó helyiség, vagy minek is nevezzem), ahol több szék és fotel is van, elég nagy helyiség. Ott is apuka bent dekkolt (olyan 20 év körüli, az az igazi suttyónak látszó), miközben több anyuka bent szoptatott, bár senki nem szólt neki.

Mondjuk én sem, csak bementem és leültem szoptatni, bár elég messze tőlük. Mondjuk engem annyira nem zavart, a kórházban is úgy szoptattam mindkét gyereknél, hogy a látogatók simán bejöhettek a szobába, többen is, de igazából mindenki tök normális és diszkrét volt, senki nem állt neki bámulni a szoptató anyukákat.

De abszolút megértem akit ez zavar és szól érte, teljesen igaza van.

Én lehet szépen megkértem volna apukát először, hogy lenne-e kedves kifáradni, ha meg bunkózik, esetleg szólnék a biztonsági őrnek, hogy kísérje már ki legyen olyan szíves.

Vagy mondtam volna neki (ha már a bunkózásnál tartunk), hogy addig esetleg menjen már át a női mosdóba, hátha ott jobban örülnek neki.

2014. dec. 12. 16:12
 13/16 anonim ***** válasza:
65%
Nos, az apuka tényleg tapló volt, de nem értem, minek veszekedni. Én inkább megvártam volna amíg elmennek, vagy már nagyon sírt a kisbabád (nem kölköd) az éhségtől???
2014. dec. 12. 16:16
 14/16 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem ne állj meg az áruház vezetőségénél, írj levelet az ombudsmannak és az illetékes miniszternek is.

Miért jó ez, hogy egy lényegtelen sztorin idegeled magad, amit kb. 1 perc alatt rövidre lehetett volna zárni, ehelyett te inkább ott vitatkoztál, még az atyaúristennek is bejelentést tettél, és nem szabadulva ettől a rémes emlékképtől gyakorira is kiírtad, hogy együtt puffoghass tovább ezen a többi válaszolóval...

(Persze igazad volt, a férj bunkó, de nem kell ezt túllihegni.)

2014. dec. 12. 23:03
 15/16 anonim ***** válasza:
26%

Bocs, de nekem is szemet szúrt, hogy lekölközted más babáját. Az indulatodat még megértem valahol, de hogy ennyire elveszítetted a kontrollt, azt nem.

A pasi tényleg bunkó volt, de én inkább abban látom a problémát, hogy nincs megértés az emberekben. Tapossák a maguk igazát, tűzön-vízen át.

A szoptatási kultúrával is gond van, nem tudom, mi szégyellnivaló van benne, amikor az ember nem rakja ki a mellét, csupán eteti a babáját.

Nyilván mindig a helyzet adja, hogyan reagálunk:

1. Az István kórházban a szülőszobában voltam NST-n, azt hiszen 4 férőhelyes volt. Ott volt a férjem is. Bejött egy másik nő férje, és elkezdett veszekedni a feleségével, megrángatta. A férjem szólt a nővérnek, kivezették a pasit.

2. Bababörzén ikres anyuka szoptatott, mégpedig tandemben a két babát. A férje segített neki. Senki nem akadt ki ezen, én is nyugodtan megszoptattam a sajátomat, még össze is vigyorogtunk a pasival a bénázásán.

A lényeg, hogy nem kell bolhából elefántot csinálni.

2014. dec. 24. 07:56
 16/16 anonim ***** válasza:
52%

Nem gondolom, hogy bolhából elefánt, ha valaki nem akar egy idegen férfi előtt kitárulkozni. Nyilván ez függ az egyéntől is, de a mi kultúránkban ez nem szokás. Van olyan ország, ahol igen, de ez nem a mi hazánk. Nincs ezzel semmi, nem lehetünk egyformák.

Mondjuk én nem mentem volna be a szobába, ha foglalt és más szoptat, mert én is tiszteletben tartom a másik intimitását! Ha nagyon sokáig bent lett volna, akkor megkérdezem a hölgytől, hogy a helyzetre való tekintettel bemehetnék-e én is, a férfit meg udvariasan megkértem volna, ha már magától nem veszi észre saját magát, hogy szeretnék én is szoptatni, várakozzon odakint.

Ha ezt nem teszi meg, akkor nyomatékosabban szólnék, mert nem vagyok köteles egy idegen férfi előtt szoptatni.

Azt viszont tudomásul kell venni, hogy vannak bunkó emberek is, ilyen a világ. Fölösleges parttalan vitákba bocsátkozni nincs ezért értelme.

2014. dec. 25. 08:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!