Aki csak feji a babájának a tejcsit az mennyit tud egyszerre lefejni?
Attól függ, mióta fejsz, szoptatsz. Milyen napszak van...
Nálunk 3 hét után állt be a szükséges mennyiség.
Egy nap onnantól kezdve 1000-1500 ml simán lejött, persze a mennyiség növelhető.
Mikor a legtöbbet sikerült, akkor 420 ml jött le reggel, pihenten egy fejésre.
Azt gondolom, ha egyébként van tejcsid, fejve is fog lenni elegendő, bár a szoptatás az ideális. Csak sajnos nem minden anyuka teheti meg, mert a baba nem szopizik vagy koraszülött vagy más miatt kórházban kell lennie.
Ne haragudj, hogy belepofázok a kérdésedbe, de meg kell kérdeznem a válaszolótól, hogy hogyan csinálja ezeket a mennyiségeket????
Nekem 4 hetes a babám, csak az egyik cicit fogadja el, mert ödémás lett még a kórházban, pár nap kihagyás után nem is fogadta el. És nekem abból, amiből nem szoptatok, reggel, ha nagyon jó, akkor jön 60-80 ml. De ez is mindössze 2szer volt, amúgy ettől csak kevesebb. Hozzáteszem, hogy babám 130-150 ml bevág egy evésre.
hát én sem nagyon akarok hinni az első válaszolónak.
pár hete amikor még volt tejem rendesen egy fejésre olyan 150-180 mili jött le. Most már szenvedek vele, mert fogy, most olyan 60 és 100 mili között jön le. nekem is 120-130 mili között eszik már a picur
Én hiszek a válaszolónak, annál is inkább, mert én tudom fokozni. Ikreim vannak, 5 és fél hónaposak,kizárólag anyatejet esznek. Gyakorlatilag az első perctől fejem nekik,mert bár voltak próbálkozások a szopira, így ezerszer könnyebb volt.
Szóval a napi mennyiség 2-2,5 liter, ebből reggel 800-1000 ml!, a többi alkalommal 300-400.
Még az elején sokan riogattak,hogy fejéssel csak ideig-óráig tartható fent a tejtermelődés, de az elmúlt csaknem fél év engem igazolt :-)
Sziasztok!
Első válaszoló vagyok, és mint az ikres anyuka is állítja, nem hazug, csak segítő szándékú, őszinte.
A tejtermelést fokozhatod utrica urens homeos bogyóval, Laktoherb és Fitolac tejserkentő teákkal, sok pihenéssel, egészséges táplálkozással és életmóddal.
Bizony elhiszem, ha valaki már belejött a szoptatásba, fejésbe, akár 2-3 litert is tud produkálni egy nap. Egyébként hogy is lehetne az anyatejgyűjtő állomásokon anyatejhez jutni például?
Kitartás és alkat kérdése az egész.
kedves első (és utolsó) válaszoló!
néha a kitartás is kevés. aki tőlem többet tett azért,hogy több teje legyen, az hazudik!
hetekig homeos kúrák, napi 5 liter folydékkal, rt
köménymagleves, szaporító felyés (éjszaka is 2 óránként), nem győztem cicire tenni, az amúgy nem ciciző lányomat, hátha legalább 3at szívna,hogy ingerelje a tejtermelést - minden hiába. max napi 800 mili így ki kell egészítenem tápszerrel este.
sokszor a kitartás kevés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!