10 hónapos babám szoptatom, mikor igényli, miért rökönyödik meg ezen mindenki mostanában?
Ne foglalkozz velük az én fiam 2.5 éves volt mikor abbahagyta a cicizést.
(Bár én nem terveztem ilyen sokáig)
Hadd rökönyödjenek meg. Nem érdemes egyetemes népszerűségre törekedni. Én ilyenkor még azt is hozzátettem, hogy majd ha hangosan kiabál a fiacskám az utcán, hogy "cicit akarok", akkor megfontolom az elválasztást. Erre már ritkán kaptam választ.
A gyermek elég későn kezdett beszélni, így két és fél évig szopott. Akkor fokozatosan leszokott magától, az utcán kiabálásig sose jutottunk el.
Az enyém kezdetektől tápszeres, engem az is idegesít, hogy mindenki úgy érdeklődik a szoptatásról, mintha közkincs lenne a mellem. Ráadásul magyarázkodnom kellene, hogy miért tápszert kap...
A kedvencem az volt, amikor valaki épp etetési időben volt itt, elkészítettem a tápszert, megettem, majd megkérdezték, hogy szopik-e. Igen, porítom a tejemet...
Szerintem ez van annyira intim téma, hogy nem illik rákérdezni, hacsak nem nagyon közeli barát vagy közeli családtag az illető.
Engem pont mindenki "megdícsér", hogy még szopizik. 9 hónapos - hozzátáplálással lassan haladunk, biztos jó sokáig fogja még kérni a cicit. Nekem összes babás ismerősöm szoptat még, nálunk senki nem rökönyödik meg ezen.
Ne foglalkozz senki véleményével, ha nem szoptatnál akkor meg pont azért kötnének beléd :S
Kertváros, sok ráérő néni, sőt bácsi is. Kb. a baba egyéves koráig nap mint nap megkérdezte valamelyik, hogy ugye szopik még, és tudom ugye , hogy ez milyen fontos. Egyéves kora után ugyanezek a nénik bácsik: ugye már nem szopik? Ilyenkor már mindent kell ennie.
Egy fél évig még hergeltem őket, aztán rájöttem, hogy jobb a békesség, és azt mondtam, hogy már nem szopik, hagy örvendjenek. (Aztán stikában 2.5 éves koráig szoptattam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!