Mit gondoltok elég lehet ez a tej mennyiség?
Hasfájás miatt azt javasolta az orvos, hogy csak egyik mellből szoptassak és 3 óránként, mert eddig túl sok híg előtejet evett a babám, így viszont biztosan kiüríti a mellet és a hátsó tejből is kap eleget. Hétfőn átálltunk erre a rendre és azóta megszűnt az órákig tartó sírás, hasmenés, szenvedés. Viszont a kicsi azóta csak 6x szopik, hatalmasakat alszik, majnem átalussza az éjszakát és legnagyobb rémületemre a korábbi 7 alkalommal 90-100ml helyett most néha csak 60-70 mlt szopik, azt is nagy kínkeservek árán( cici kiköp, szájban tart, nem szív csak néz stb....). Most 9 hetes és 4 kiló (2500 volt a születési súlya). Felébreszteni nem akarom, ugyanakkor így nincsen meg a napi min. 480 ml sem. Azért gondolom, ha éhes lenne nem aludna 4 és fél órákat és 6 órát éjszaka...Tiszta ideg vagyok, nem tudom, hogy a tej kevés-e neki egy ciciben vagy tényleg nem kér többet vagy egyszerűen csak lusta melózni a tejért..
Ja igen, fejni nem tudok, úgyhogy ez nem opció.
Elég ez a mennyiség szerintetek? Nektek mennyit szopik a babátok és hányszor ezzel a súllyal?
Köszönöm a válaszokat:)!
Igen, eddig jól fejlődött, de két cicivel értük el ezt (sajnos közben majd'beleőrültünk a hasfájásba, hasmenésbe). Hétfőtől van egy cicis verzió, még nem tudom mennyit fog hízni. Ugyanakkor úgy tudom, hogy 5 hónapos korára kell megdupláznia a születési súlyát, ami nálunk 5 kg és Ő már most 4- nél tart.
Reménykedem én is, hogy az a magyarázat, hogy a zsírdúsabb tejből kevesebbel beéri, csak olyan ijesztő, hogy eddig 500-600 között evett egy nap, most meg talán 480 sincsen.
Tényleg olyan jól jött a bíztatás,szinte már rettegek a szoptatások előtt, hogy mennyit fog enni:(
Szia!
Ugyanígy jártunk! Hasfájás, kórház, ott mondták, csak 3 óránként szoptassak. Most így eszik és az eddigi 130 helyett 70-90 között. A doktornő azt mondta, kéthetente 20 deka gyarapodás lenne jó. Most várunk...
14 hetes
Utolsó válaszoló! Miért nem tudok neked privát választ küldeni? Neked ügyesen szopizik a babád?
Közben nálunk folytatódik az "elmebaj" és rájöttem azt hiszem a probléma fő forrására. A babám egészen egyszerűen nem tud/akar hatékonyan szopni. Eddig is úgy szopott, hogy akkor nyelt, amikor jött a tejleadás a szoptatás elején, utána éppen csak szivogat és várja, hogy áttegyem a másik mellre, ahol megint kiváltja néhány szívással a tejleadást és meló nélkül már jól is lakott. Most, hogy dolgozni kellene egyszerűen nem hajlandó rá. Sírt, tépi a mellemet, mert nem jön olyan ütemben a tej, ahogyan az neki kényelmes. Szóval kínkeserv az egész, a fél éjszakát végigkínlódtuk:( Mindketten sírtunk a végén már.
szia
Én is hasonlóan jártam, mikor a kisfiam ekkora volt. Előfordult, hogy egy órán keresztül bíztattam, hogy egyen..Nem úgy hízott, ahogyan a többi baba. Volt, hogy havi 30 dkg-t. Semmi gond nem lett. Én fleváltott mellből 2,5 óránként etettem, majd 2 óránként, de előbb soha, mert 2 óra kell, hogy megeméssze az előző szopit. Tarts ki!! Elképzelhető, hogy esetleg menzeszed lesz, és akkor nem akarnak enni...más lesz az íze. Majd belejön...igyál meg napi 3 liter folyadékot, egyél sokat...Nekem már 11 hónapos a baba és még szopik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!