Ha a tejed színe olyan mint egy nagyon felvizezett tej és semmi íze az azt jelenti, hogy nem tápláló? Már sajnos elég kevés is van! 9 hónapja szoptatok.
Nem! Ez tévedés!!!! Nekem sosem volt sárga, csak az leső napokban és a zsír se nagyon ült ki a tetejére, mégis szépen fejlődött a kislányom és máig is szopik..28-án lesz 17 hónapos. Úgy olvastam, hogy ha már kevesebb, akkor sokkal töményebben tartalmaz ellenanyagokat...tehát még ha kevés is, érdemes szoptatni.
"Kérdés:
Az utcánkban van egy anyuka, 5 hetes a babája.
Teje van, de állítólag rossz minőségű, nem elég zsíros, vagy mi, ezt a gyerekorvos doktornő mondta.
Az anyukának a tejleadási reflexe jól működik, akar is szoptatni, a baba is igényli és már ki is fejezi, de az anyuka teljesen ki van akadva/borulva, hogy nem jó a teje. Nekem ez magas, hogy hogy lehet nem jó, meg a baba is gyarapszik.
Válasz:
Hú de mérges vagyok ilyenkor!!!!!
Kedves Anyukák, védőnők, gyermekorvosok, anyósok és szomszédasszonyok!
Rossz (híg, gyenge, stb.) anyatej nincs. Az anyatej összetétele egy szoptatás alatt, és a szoptatás időszaka során végig folyamatosan változik a gyermek igénye szerint. Ha az anya lefeji a tejet és azt biokémiai vizsgálatnak vetik alá, akkor sem mondhatjuk azt, hogy rossz vagy jó a teje általában, hanem azt mondhatjuk, hogy ebben a pillanatban ilyen tej ürült a melléből. Ha tovább fej egy másik csészébe, akkor annak a tejnek megint más lesz az összetétele. Ha reggel fej, az is más, ha este, az is, és, ha két hónap múlva, az meg végképp nagyon más!
Az anyatej nem összehasonlítandó a tehéntejjel: az anyatej savóban gazdagabb ( úgy mondják, hogy savódomináns), a tehéntej pedig fehérjében. Ha a gyerek fehérjében dúsabb tejet kapna, megbetegedne, ha a boci savóban gazdagabb tejet kapna, ő is megbetegedne. Ha gyereket akarunk etetni, jobb, ha a híg kinézetű anyatejet kapja, mert az való neki.
Hogy megnyugtassak mindenkit: az anyatej a szoptatás elején hígabbnak néz ki, és előfordul, hogy a színe egy kicsit kékes és áttetsző, mert olyan anyagok (túlnyomórészt cukrok, és kevesebb fehérje) vannak benne, amelyek nem módosítják az állagát. Ha sok cukor van a tejben, sok víz is kerül bele, mivel a cukor megköti a vizet - ez a normális. A szoptatás második felében azonban sűrűbbnek, krémesebbnek néz ki az anyatej, mert ilyenkor magasabb a fehérje és zsírkoncentrátuma. Ha a barátnőd szoptatás után fej, akkor "jobb" tejet kap, mintha az elején fejne. Valójában egyik sem jobb, mind a kettőre szüksége van a babának.
Valójában van nem tökéletes anyatej, de csak a rendesen éhező anyák esetében, mondjuk a fekete Afrikában. Ám ott sem a tápérték csökken igazából, hanem az ásványi anyag és a vitamintartalom."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!