Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2,5 éves fiúnak miért ciki,...

2,5 éves fiúnak miért ciki, ha szopizik még, amikor én úgy érzem hogy fontos Neki és szüksége van rá?

Figyelt kérdés

A párom is ellene van, mert már nagy fiú. A bölcsis nevelőnő is rám szólt... miután megkérdezte, hogy szopizik-e még?... és mondtam, hogy igen, este így alszik el.

Napközben nem kell már Neki, de az esti elalváskor még szopizik, és mivel vizet nem akar inni este, nem tartottam fontosnak leszoktatni róla...

2014. okt. 21. 13:01
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
25%

Utolsó hozzászólásom a témához!

Mindhárom gyermekemet egyformán szeretem, szerintem ők is nagyon szeretnek engem.

Az első 11 hónaposan hagyta abba a szopizást, a másik kettő később. Hogy mikor, nem írom le, felesleges.

Nem dugdostam erőszakkal a szájukba, ha esetleg így képzelitek. ŐK RAGASZKODTAK hozzám. Nehéz elképzelni, gondolom, de van ilyen. Ennyi.

2014. okt. 22. 21:20
 42/57 anonim ***** válasza:
57%
Szegény 11 hónapos... most nem egyenlő a tesóival mert hamarabb levált... kétlem h egyformán szereted akkor nem a mindened lenne a szoptatás szoptatás hanem tisztában kéne lenned vele h a 11 hónapig szopott gyerek semmiben sem más mit akik mondjuk 3 évig szoptattál.
2014. okt. 22. 21:32
 43/57 anonim ***** válasza:
17%
Utolso! Biztos nehez elkepzeni hogy babaknak kukonbozo igenyei vannak. Egyik 11 honapig masik 3 evig igenyli. Ha 3 evig igenyli es eroszakosan elvalasztjak igenis hatassal van a kapcsolatukra!
2014. okt. 23. 08:54
 44/57 anonim ***** válasza:
12%

A dietetikus valaszol: [link]

Mert tudomanyosan is bizonyitott.

2014. okt. 23. 09:07
 45/57 anonim ***** válasza:
59%

Az is állítólag tudományosan bizonyított h az anyatejeaen kevésbé betegek, na ezt a mi családunkban nem 1 ember megcáfolja. Úgyh kb ennek is ugyan annyi a tudomànyos alapja mint annak amit írtam.

Köszi a beszélgetést én ezzel befejeztem, mert semmi értelme. Engem marhára nem érdekel h te meddig szopiztatsz v épp a kérdéző, ott van 7 évig csináljátok...

Csak majd ne írj ki kérdést h miért nem tudtok elvállni egymástól.

Amúgy meg vicc h jópáran válaszoltunk a kérdésre azt kb 2 nagy szoptató meg belekötött mindenkibe, mikor semmi közük a kérdéshez.

2014. okt. 23. 09:39
 46/57 anonim ***** válasza:
9%

Sztem egy kicsit te reagalod le ellenszenvesen a temat. Ez a Egeszegugyi Vilagszervezet velemenye nem 2 szoptatos anyukae. Ezek tenyek. Az ajanlasi ideje a szoptatsnak 2 ev vagy mig el nem valasztja magat.

A csaladod peldaja nem egy kutatasi csoport kivetelek mindenhol vannak.

En azert koszonom a beszelgetest remelem mindenki szamara hasznos volt.

2014. okt. 23. 13:20
 47/57 anonim ***** válasza:
27%

A hosszantartó szoptatást csak úgy lehet kivitelezni, ha teljes "mellszélességgel" mellette állsz, és nem kéred ki a többség véleményét.

Az én leánykám elmúlt már 2.5 éves, óvodás, pont tegnap kaptam meg az óvónőtől, hogy a kiscsoportban, ahol mindenki legalább fél évvel idősebb nála, ő a legönállóbb, és halkan súgja meg, de értelmileg is a legjobbnak tűnik. A mondat vége csak dicsekvés volt a részemről, a lényeg az önállóságon van. Pedig rendületlenül szopik minden lefekvéskor, mikor itthon alszik.

Én TUDOM, hogy ez neki jó, engem nem zavar, innentől kezdve nem kérem ki mások véleményét. A te esetedben egy gondot látok, azt, hogy a férjed ellenzi. Jó lenne, ha egy véleményen lennétek ez ügyben (is).

2014. okt. 23. 14:35
 48/57 anonim ***** válasza:
68%

Ne már, légyszi, az LLL Ligások a gyerek 28 éves koráig szoptatnának, ha ez lehetséges lenne, nem mérvadó, amit onnan kimásoltok a magatok igazát bizonyítandó.....

A legjobb barátnőmék hárman vannak tetstvérek, őt csak szokptatta az anyukája, ehhez képest 17szer műtötték a fülét, mindenféle betegsége volt, nem jó az immunrendszere. Testvérei tápszeresek voltak, életükben sem voltak betegek. Nem ezen múlik, hogy valaki beteges-e vagy sem.

A kérdés az volt, miért ciki.

Azért, mert

- elképzeljük, hogy egy nagy gyerek odamegy az anyukájához és odaül elé/lefekszik és a mellét szívogatja

- az apukának ez már nem tetszik, idegenkedve nézi

Mindegyik más bővebben kifejtett vélemény leírta már előttem, nem akarom ismételgetni, de egy ekkora fiú már megértené, hogy nincs cicizés.

Akik azt írták, hogy addig szoptatni, míg van rá igénye a gyereknek, azoktól kérdezném, hogy ha a gyerek 5 évesen még szívesen cicizne, akkor adni kellene neki???

Oké, LLL, meg minden, de ez azért nem komoly, remélem....

Egy óvónő, pszichopedagógus, szoptató anyuka (8 hónapos a gyerekem, de két éves korig nem hagyom magamon csüngeni)

2014. okt. 25. 20:42
 49/57 anonim ***** válasza:
45%

Egy óvónő, pszichopedagógus, szoptató anyuka

Azt hiszed, mert ennyi titulusod van, már a te véleményed a tuti?

Szerencsére nem vagyunk egyformák! Mindenki addig szoptat, ameddig akar!

2014. okt. 25. 20:50
 50/57 anonim ***** válasza:
39%

Az lll komoly es a who (egeszsegugyi vilagszervezet) is. Lasd:breastfeeding continues for up to two years of age or beyond ( [link]

Ezt egy ilyen komoly szakembernek illene tudni.

2014. okt. 25. 21:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!