Anyukák, Ti hogy szoptattok/ tápszereztek?
A nő a kórházban azt mondta, hogy ne kelstem fel, felkel ha éhes és jelezni fogja. A védőnőm azt mondta, hogy 2,5 óránként etessek. 1 hetes babuci. 4-5 órákat alszik utána 90ml-er anyatejet megeszik és ismét 4-5 óra alvás.
Vagy Ti keltitek a babátokat?
Én nem keltettem egyiket sem, mert jól szopiztak ébredés után. A helyedben nem ébreszteném fel, ha amúgy eleget (és a 90 ml elég!) eszik. Szerintem is jelezni fogja a baba, ha éhes.
Nem tudom, mondtak-e valamit neked a növekedési ugrásokról. Fontos, hogy tudd: 6. hét körül, 3 hónaposan, 6 hónaposan lesz egy időszak, amikor folyamatosan sír a baba, éhesnek tűnik és kevésnek érzed a tejed. Olyankor csak szoptass majd kitartóan, Ne kezd majd el pótolni tápszerrel és minden rendben lesz, pár nap alatt felszaporodik a tejed, ha előtte igény szerint (ha kell 15 percenkenként) szoptattad abban az időszakban is. Nem ijesztgetni akarlak, csak olyankor mindenki jön az okos tanácsokkal a vizes tejről és hasonlókról, pedig az az időszak egyszerűen arról szól, hogy a hirtelen növekedés miatt több tejet igényel a baba, a tejet pedig az inger (sok szoptatás) gyarapítja egyedül.
Bocs az offért, tapasztalatból írtam.
(Első babámat 20 hónapig, másodikat jelenleg is 14 hónapja szoptatom)
Én sem keltettem soha. Első babámnál kérdeztem a védőnőt, hogy gond-e, ha 5 órát alszik, azt mondta, azért az legyen a maximum. De éjjel azért nem keltettem volna fel hosszabb idő után sem. Ha egyébként szépen fejlődik, gyarapszik a súlya, nem kell keltegetni, majd kialakítja a maga ritmusát.
Akkor kell csak keltegetni a babát, ha valamiért nem jut elég táplálékhoz, és a kevés folyadéktól meg a sárgaságtól aluszékony lesz - de ha a Te babád 90 miliket eszik, nála biztos nem áll fenn ez az állapot.
Hányszor eszik egy nap a babád?
Oooo, irigykedem picit... :)
Ne keltsd fel, ha éhes, jelezni fog.
Köszönöm a tanácsokat! :)
Nem állt szándékomban keltegetni. Csak zavar meg picit idegesítő, hogy mindenki mást mond, és akkor döntse el az anyuka, hogy mi a jó.
Attól függ, hogy ébred a kincsem van amikor 3 óra után kel és éhes, van mikor 4-5 óra múlva jelez. De a napi 7-8 etetés meg van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!