Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kedves anyukák! Miért táplálto...

Kedves anyukák! Miért tápláltok sokan 4-5 hós kortól hozzá? Akár szoptattok, akár tápszereztek? Esetleg miét nem vártok 6 hónapot vele?

Figyelt kérdés
Akik szoptatnak.. miért nem szoptattok kizárólag kb. 12 hós korig? Nemcsak olcsóbb, de ajánlatos is. Sok országban ez megy évekig, nem hónapokig..
2011. febr. 14. 11:09
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Több okból is.Egyrészt nagyon izgatja a felnőtt kaja,ízlik neki,szerei.Nem gyarapodott kellőképpen a súlya.Ezen kívül 5 hónapos koráig igény szerint szoptattam,napi 10-16 órát lógott a mellemen,köszönöm szépen ezt nem szeretném 1 éves koráig csinálni,bármennyire szeretem.5 hónapos korától eszik mást is,sokkal kevesebbszer(nem feltétlenül kevesebbet)szopizik,és sokkal több lett a minőségi idő,amit együtt tölthetünk.Egyébként engem nem tudott anyu szoptatni,egész korán kaptam a gyümölcsöt,zöldséget,főzeléket,és még élek,sosem voltam beteges.Persze nem azt mondom,hogy ez az ideális,de azért cak felnőttünk mi is.
2011. febr. 14. 11:17
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

A tápszeres babáknál már 4 hónapos korukra kiürül a szervezetükből a vastartalék, ezt pótolni kell egyéb táplálékkal, gyümölccsel.

Az anyatejes babáknál 6 hónapos kor körül történik meg ez - ma reggel is ezt mondta a gyermekorvos a TV-ben.

Az én lányom anyatejes, lassan 7 hónapos lesz, 3 hete kap gyümölcsöket és zöldségeket napi 1 alkalommal, de még szopizik utána. Én is annak vagyok a híve, hogy a baba csak akkor kapjon más táplálékot, ha már megérett rá a kis emésztőrendszere, vagy igényli.

2011. febr. 14. 11:31
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az elsővel:D

Én csak 3 hónapig tudtam szoptatni (betegség miatt)utána tápszert kapott.De 4,5 hónaposan é is elkezdtem gyümölcsöt adni neki(amúgy 4 hónapos kortól már vannak nem hiába szerintem....)aztán 6 hónaposan jött a normál hozzátáplálás.Semmi baja ritkán beteg,pedig nagyon sokat járunk közösségbe(torna,zene foglalkozás,bábszinház)

Én meg azokat a Kedves szülőket nem értem akik anyira könyv szerint nevelik a gyereküket hogy az már sokszor vicc amiket itt olvasok.

2011. febr. 14. 11:34
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Kedves kérdező, neked van gyereked? Mennyi idős, szoptatod? Mennyi ideig szoptattad?

A fiamat 5 hónaposan kezdtem el kóstoltatni, mert nem volt neki elég már az anyatej, elkezdett fogyni és rajtam lógott egész nap. 18 hóig szopizott

A lányom februári születésű, amikor megjelentek az első saját termésű gyümölcsök akkor kezdtem el kóstoltatni, kb. 5 hónaposan, és meggyet kapott először, aztán alma, barack és így tovább. Most 1 éves, napi háromszor szopik.

Jó és szép a kizárólagos szoptatás, de egy idő után már nem elég a babának sem, amikor elkezd többet mozogni, megnövekszik az energiaigénye is, ez az egyik ok, hogy el kell kezdni hozzátáplálni.

2011. febr. 14. 12:33
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Anyatejes volt,4honaposan elkezdtem a hozzataplalast es nem bantam meg.

Erdeklodott az etelek irant,elfogadta oket,most 1eves es mindenevo.ha megtehettem volna akkor sem szoptatom egy eves koraig,az nem egeszseges,mas taplalekra is szuksege van nemcsak az anyatejre.

2011. febr. 14. 12:35
 6/18 anonim ***** válasza:
Én pont azért, mert tápszeres baba, és szerintem nem kell annyira kitolni a hozzátáplálást, az új ízeket. Fél éves kortól szerintem mindenképpen jó, ha megismerkedik azokkal az ételekkel, amiket ilyenkor ajánlanak. Azért teszem így, mert meggyőződésem, hogy így jó neki. Az nem érdekel, milyen olcsó, vagy nem.
2011. febr. 14. 12:59
 7/18 anonim ***** válasza:
Nem igazan ertem,12 honapig csak szoptatni?
2011. febr. 14. 13:03
 8/18 anonim ***** válasza:
58%

Mert nem olvasnak utána:-((

A "kiürül a vastartalék" jó példa erre.

2011. febr. 14. 13:36
 9/18 anonim ***** válasza:

előző

egy babár minden érdekel 4-5 hónaposan, mindent a szjába vesz, ezért tartom hüölyeségenk, hogy azért "mert érdekli kaja"

Amúgy az első gyermekemet is sokáig szoptattam, a második még -szintén régóta -szopik, de mind a kettő nagyon jó evő, semmi összefüggés nincs a kizárólagos anyatejes/tápszres táplálás 6 hónapig és rossz evés között.

Vanank jó evő és vannak rossz evő gyerekek, vannak jó alvó és rossz alvó gyerekek.....

2011. febr. 14. 13:40
 10/18 anonim válasza:

Szia!Én is 5 hós kora körül kezdtem kóstoltatni vele a gyümölcsöket,mert érdekelte mit eszünk mi.Pedig 15 hós koráig szopott,csak közben lassan leválasztotta magát,pedig még most is van tejem (most 17 hós a fiam,csak nem kell már neki).Most már mindent eszik,s egyre jobban érdekli minden étel,nincs allergiája,nem tettem vele semmi rosszat,sőt egyáltalán nem bántam meg.Azt szokták mondani,hogy ami a babának jól esik,nem árt neki.Nagymamám már 2-3 hós korában is mondta nekem hogy akár adhatnék a fiamnak egy kis almapürét,mert már szabadna.Régen sem volt semmi bajuk a szüleinknek se tőle,s nekünk sem.

Üdv

2011. febr. 14. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!