A bimbóvédővel szoptatás elapaszthatja a tejet? Járt így valaki? Mi lett a vége?
A nagyobbik fiamnál kb 4 hónapig ezt használtam. A szoptatás elején nagyon kisebesedett a mellem, ezért tértünk rá a bimbóvédővel. Utána elhagytuk, és szépen szopott anélkül.
Egyáltalán nem volt kevesebb a tejem, sőt, még rengeteget fejtem is másnak :-)
Szerintem próbáld ki néha a bimbóvédő nélkül, főleg akkor amikor álmos és könnyebben elfogadja a cicit, és nem foglalkozik azzal, hogy ott van-e a bimbóvédő. Könnyen le tudtok róla szoki, ha zavar!
Azért nem ajánlják a védőt, mert nehezíti a szopást: 1. máshogyan kell a szájba venni/szájban tartani. A baba így kisebb részt vesz a szájába (csak a mellbimbót, a mellszövetet nem), a mell megfelelő mértékű ingerléséhez viszont nagyobb "bekapásra" van szükség. 2. A védő keményebb anyagból van, nehezebb szopni, ami megint csak visszaveheti az ingerlést. 3. A mű anyag szopása csökkentheti a baba mell iránti "rajongását".
A védő nem minden esetben csökkenti a tejmennyiséget, ahogy láthatod. De ha a baba nehezebben/ügyetlenebbül/lustábban stb. szopik, akkor van rá esély, hogy némileg visszavegye a termelést. (Bár ez gyakrabb szoptatással szerintem orovosolható.) Ha most használod is a védőt, később még van rá esély, hogy leszokjatok róla, sok anyuka írt arról, hogy sikerült elhagyni (pl. én is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!