Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, ha éjszaka...

Mit csináljak, ha éjszaka hajlandó enni a babám?

Figyelt kérdés
Féléves a kisfiam, nappali alig eszik vmit - szopizik, de keveset, elkezdtük a hozzátáplálást, de a gyümikből, zöldségekből is keveset eszik. A védőnő javasolta a tejpépet, de abból sem eszik elegendőt. Éjjel viszont megéhezik, és rengeteget szopizik 1kor, 4kor aztán 7 körül. Korábban már csak egyszer kelt (4 körül, aztán 9kor). Nem értem, miért tért át erre az éjszakai evésre, és miért nem eszik többet nappal. Járt már így vki? Mit lehetne tenni?
2014. szept. 25. 14:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nappal túl érdekes a világ és "nem jut idő" az evésre.

Többféle módszer létezik erre.

Én nem csináltam különösebben semmit, éjjel csak odaraktam cicire és kiszolgálta magát, ez így volt kényelmes mindkettőnknek. Kb 12 hónaposan viszont már kezdett kényelmetlen lenni ezért abbahagytam az éjszakai szoptatást (nappal még most is megvan), kb 4 hónapra rá elkezdte átaludni az éjszakát.

Tehát én azt mondom, ha ez nektek kényelmes, akkor ne változtasd, nem számít ki mit mond. Engem is izélgettek, hogy jajj hagyjam már sírni, már rég átaludná az éjszakát. Nem hagytam egyszer sem és lám, mégis átalussza, igaz csak 16 hónaposan. Nekem ez belefér.

Ha viszont zavar...hát akkor gyűjtsd össze minden erőd és hosszú hetek/hónapok árán finoman le lehet szoktatni erről.

Egyébként egy 6 hónapos baba annyira de annyira gyorsan változik, hogy nagyon nehéz bármilyen módszert is végigvinni. Mi legalábbis akármit találtunk ki, hamarosan megváltozott a probléma vagy pedig megoldódott magától.

2014. szept. 25. 16:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Jó lenne valami választ kapni, a lányom 16 hónapos, de kb 8 hónapos kora óta ezt csinálja. Már alig élek.
2014. szept. 25. 17:46
 3/4 A kérdező kommentje:

Sajnos nekem nem túl kényelmes :(. Tudom,h vannak akik ennél jóval többet éjszakáznak, de engem is aggaszt,h nem épp a legjobb irányba halad a dolog. Én is úgy gondolom,h nappal azért nem eszik, mert minden jobban érdekli.

Az a baj,h az éjjel 1-2 óra nálam kritikus :(

2014. szept. 25. 18:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát ha változtatni akarsz, akkor csak az marad, hogy leszoktatod az éjjeli cicizésről. Vizet adhatsz neki helyette.

Viszont fél éves babánál én még nem szoktatnám le. Mi egy évesen kezdtül el és hosszú hónapok alatt szokott le. Szóval iszonyat munka volt. Szerintem ez egy 6 hónaposnak még nem való.

Esetleg arra nem gondoltál, hogy együtt aludj vele? Tudom nem a legjobb módszer, de így te is aludnál ő pedig szopizik ameddig akar.

2014. szept. 26. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!