SOS! Tapasztaltatok olyat, hogy a babátok nem akart enni? Bővebben lent.
Kislányom 3 hónapos, eleinte jól hízott, kellett pótlás is tápszerrel, de egy ideje már csak szoptattam.
Az elmúlt hetekben keveset hízott 100-120g-ot, ezen a héten, csütörtök óta mindössze 25g-ot! Az orvosnak múlt héten említettem a 100-120g-os hízást, javasolta, hogy tápszerrel pótoljak, DE rájöttem, hogy nem az a gond, hogy nincs tejem, hanem, hogy nem akar enni és sokat alszik.
Ma direkt mértem és írtam, 7:15-7:45 160-180g, illetve elalvás előtt 9 körül még 15g. Aludt 3 órát! 12:15 105g nagy nehezen, nem akart többet enni. 13-14 között még 75g és elaludt. 16:15-kor én ébresztettem, hogy egyen már, de nagy küszködés árán 1 óra alatt sikerült 75g-ot enni. A küszködés azért van, mert nem akar szopizni. Azóta még szopott kb 20g-ot és beletuszkoltam, mert ilyenkorra már kevesebb a tejem, 80g tápszert. Elaludt fél 9-kor és van rá esély, hogy fel sem kel reggelig.
Nagyjából eddig is ez volt a menetrend, csak nem mértem, hogy mennyit eszik illetve este általában órákig cicizett és csak 11-kor aludt el. Ennyire még sosem kellett erőltetni az evést, illetve, azt hittem, hogy eleget eszik, de ez a mai kb 440g írtó kevés, az lenne a csoda, ha hízni.
Valakinek van valami ötlete, hogy mit tehetnék? Holnap felhívom a dokit is. Bocs, hogy hosszú lett, de nagyon aggódom. Fura, eleinte meg túl sokat evett.
NE meregesd. A legnagyobb stresszforras, ami letezik. Eszik, amennyit akar. Majd a vedono megmeri alkalmankent, amig nem all le a novekedese, addig jol van a baba. Es az eves miatt soha ne keltsd fel. Majd kel, ha ehes. Az en babam 7 hetesen 5 orat aludt ejjel, felkeltettem, majd leszurt a vedono, hogy hagyjam aludni, szol majd, ha ehes... 9 hetes kora ota 10-12 orakat alszik ejjel... (nem vicc,az LLL szoptatasi tanacsadok ugralnak oromukben, hogy itt a bizonyitek, hogy nem kell aggodni, meg orat nezni es meregetni.) vizet, potlast, sosem kapott es 7,2kg 5 honaposan.
Ne aggodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!