Idegesit a szoptatas, szoszerint az idegtöl elsirom magam, miert van ez?
Ha abból indulok ki, hogy a szoptatás segíti szülés után a méhet összehúzni, akkor terhességben a mell ingerlése ugyanúgy a méhre is kihat.
Szerintem a szervezet nem akarja ezt.
Én is így voltam a gyerekeimmel. A nagyobb 20 hónaposan abbahagyta a szopizást, és amikor pár hónappal később megszületett a kistesó, már egyáltalán nem érdekelte.
Az estit sikerült előbb elhagyni, pedig ő is fekve szopizva aludt el. Valahogy egy idő után el lehetett terelni a figyelmét mesével, vagy egy kiválasztott játék bent maradhatott a kiságyban. Szóval úgy csináltuk, mintha csak elfelejtettük volna a szopizást, és egy idő után neki sem jutott eszébe, és nem kérte. Reggel pedig mesenézéssel, vagy kis nassolással lett elterelve a figyelme. Később ugyanezt a kisebbel is meg tudtuk csinálni, kb ugyanebben a korban. Szerintem pont jó ez az idő, mert még nem fog a szopizásra emlékezni.
Napközben szopizik még?
Először nappal kell abbahagyni teljesen, és úgy könnyen megy az éjszakai is.
Miért KELL elválasztani a fiúkat egy éves korukig és a lányokat másfél évesen?
Mi az, hogy nem szabad, hogy az anyamellet használja cuminak? És a cumik tömeggyártása előtt mégis mit használtak a babák cumi helyett? A megfogalmazás helytelen. Nem cumi helyett használ a kérdező cicit, fordítva, az anyák többsége használ műanyag cuccot az anyamell helyett.(Ami nem feltétlenül probléma, főleg a nők mai életvitele mellett, kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ilyen szinten vállalják az anyai feladatokat)
Kedves kérdező: szoptatni addig érdemes, míg mindkét fél örömmel teszi ezt. Mivel várandós vagy, a tested már elsősorban a kisbabád érdekeit helyezi előtérbe. Ha ilyen erősen taszít a szoptatás, nyugodtan hagyd abba. Sajnos csak kitartással lehet túljutni a nehéz 3-4 napon, de utána, ahogy leépül a szopóreflex, már nem fogja kérni többet. Nekem gyógyszerszedés miatt kellett abbahagynom 21 hónapos kisfiam szoptatását, de a gyógyszerre allergiás lettem, abbahagytam. Egy héttel az utolsó szoptatás után, mikor véletlenül eszébe jutott a fiamnak, megkérdezte, hogy van-e még cici. Elvileg nem volt már akadálya, odaadtam neki. Komolyan mondom, azt sem tudta, mit kell vele csinálnia. Többet szóba sem hozta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!