Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Idegesit a szoptatas, szoszeri...

Viktoria1978 kérdése:

Idegesit a szoptatas, szoszerint az idegtöl elsirom magam, miert van ez?

Figyelt kérdés
Van egy 19 honapos kisfiam, meg szopizna, de mar nincs tejem, csak par korty. A masik az, hogy februarra varjuk a kisöccset, most 20 hetes vagyok. A kisfiam eddig a cicimen aludt el, ha Volt benne tej, ha nem, de most, ha el kezd szopizni egyszerüen nem birom elviselni, talan fel percet, ha birom, aztan vagy elveszem töle (akkor az alvasnak löttek) vagy tovabb birom, de a könnyeim potyognak az idegtöl. Ez az allapot kb 1 honapja all fenn. Nagyon szeretem a kisfiam, szivesen adtam neki eddig cicit, de most mar kesz vagyok. Tudtok vmit tanacsolni? Voltatok mar hasonlo helyzetben?
2014. szept. 18. 22:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
45%
Kár volt rászoktatni az ott elalvásra, most könnyebb lenne. Le kell szoktatni róla.
2014. szept. 18. 23:12
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Megértlek,hogy most már fárasztó és nyűggé vált a szoptatás.Vegyél nagy tapaszt amit Te tudsz vágni akkorára amekkorát szeretnél és ragasszad le látványosan és mond meg neki panaszkodva hogy nagyon bibis lett.A tapaszt nem tudod leszedni.Megöleled megdajkálod de cici nincs sajnos.
2014. szept. 18. 23:15
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi a tanacsot:) Kiprobalom. Arra is gondoltam, hog bekenem vmivel, hatha nem akarja majd, de olyan kis akaratos. Most este is elvettem töle es olyan keservesen sirt, alig tudtam visszaadni a szajaba. Nem akartam en raszoktatni elötte a kezemben aludt el. En soha nem hagytam sirni, valsz kicsit elkapattam, most meg sorozatban jönnek a gondok. Az eveszetröl ne is beszeljünk, valogat, kepes nem enni egesz nap, ha nem kap olyat ami nem tetszik neki. Nem csokira vagy edessegre gondolok, tojas, tejföl es a kedvenc etelei.
2014. szept. 18. 23:26
 4/14 anonim ***** válasza:
Valakinél olvastam régebben, hogy azt mondta agyereknek, hogy elromlott és nem lehet megjavítani. Mndjuk nálad mást kellene kitalálni, mert a kistesót nem fogja hagyni. Sajnos sógornőm így járt, annyira féltékeny volt a nagyobb, hogy nem tudta szoptatni a babát csak éjjel, amikor nem látta a másik. Nappal fejni kellett.
2014. szept. 19. 00:24
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszt. Arrol tudtok vmit, hogy miert ilyen erzekeny a mellem? Miert nem jo Erzes, ha szopizik, eddig semmi gondom nem Volt?
2014. szept. 19. 00:30
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha abból indulok ki, hogy a szoptatás segíti szülés után a méhet összehúzni, akkor terhességben a mell ingerlése ugyanúgy a méhre is kihat.

Szerintem a szervezet nem akarja ezt.

2014. szept. 19. 00:42
 7/14 anonim ***** válasza:
63%
Tudom, hogy most kihívom magam ellen a sorsot, de tudomásom szerint a fiúkat 1 éves kor körül el kell választani. A lányokat 1 és fél éves korban max, tehát már nem is kéne szopnia. Ha még mindig van tejed, szerencsés vagy és azzal hígíthatod a főzeléket neki, de szopnia már nem kéne. Ezen kívül szerintem senkinek nem baráti, hogy cuminak használja a cicit és azon alszik el. A cél az lenne, hogy ha evett aludjon! Egyedül vagy ringatással akár, de ne azt szokja meg, hogy lóg a cici a szájában. Nekem a kórházban azt mondta a szoptatási tanácsadó, hogy értessük meg a gyerekkel, hogy a cici nem cumi. Ha eszik rendben, de nem kell cumipótlónak használni anya cicijét. Ha igényt tart rá vegyél neki cumit. És ne félj tőle, a cumiról könnyebb leszoktatni, mint az ujjáról. És, ha nem akarod 4 éves koráig szoptatni (ami szerintem nem normális), akkor el kell választanod és le kell róla szoktatnod, hogy folyton a cicin lógjon. Inkább adj neki cumit, úgyis útban lesz a gőgicsélésnél és akkor már nem fog neki kelleni. És ne hidd azt, hogy ez a szeretet hiánya, de neked kell logikusan gondolkodnod és a cél nem a szinten tartás, hanem a fejlődés. A fejlődés foka az elválasztás, a szilárd étel és még sorolhatnám, hogy hány problémával kell egy anyának megküzdenie. De ezeket a lépéseket meg kell tenned, ettől nem vagy rossz anya, sőt!!! A haladást kell elősegítened a számára, ami most időszerűen az elválasztás lenne. Nem lesz könnyű, de ki kell tartanod. Az idegesség is valószínűleg ezt jelenti, a tested jelzése, de ettől ne érezd magad rosszul, mert ezt kell tenned. Néha anya a rossz zsaru, de ha nem ül popóra nem tanul meg járni. Ezt tartsd sem előtt! Sok sikert a továbbiakhoz.
2014. szept. 19. 03:14
 8/14 anonim ***** válasza:
49%
Mihamarabb hagyd abba a szoptatást, több ok miatt is. Úgy tudom, elvileg a szoptatás méhösszehúzódást okoz, ami a picinek nem tesz jót, nehogy baj legyen. A másik, hogy a picinek kell a kálcium, stb, amit most a nagy elszív, arról nem is beszélve hogy a te szervezeted, csontjaid is tönkremennek. Az én kisfiam szintén 19 hónapos és szintén akaratos, durván cicifüggő volt idáig. Próbáltam sebtapaszt én is, de simán leszedte. Most vasárnap totál elegem lett, nem bírtam, már nagyon sokat nyúzott. Én bekentem a cicit fogkrémmel és azt mondtam neki hogy bibis. Nem tetszett neki a fogkrém íze, így be se kapta többet. Meg-megnézegette hogy bibis-e még, látta hogy igen és nem kérte. Az első délután és este volt nehezebb, de nem volt vészes egyáltalán, türelemmel végig lehet szépen csinálni. Igyekezni kell elfoglalni mással, olyannal amit szeret csinálni. Minden nappal könnyebb lesz. Ma az 5. nap hogy nem cicizik és nagyon jól viseli és azóta egyfolytában enni akar :D Szóval határozd el magad és hajrá!!!!! Megnyugszol és az mindenkinek jót fog tenni :)
2014. szept. 19. 07:07
 9/14 anonim ***** válasza:

Én is így voltam a gyerekeimmel. A nagyobb 20 hónaposan abbahagyta a szopizást, és amikor pár hónappal később megszületett a kistesó, már egyáltalán nem érdekelte.

Az estit sikerült előbb elhagyni, pedig ő is fekve szopizva aludt el. Valahogy egy idő után el lehetett terelni a figyelmét mesével, vagy egy kiválasztott játék bent maradhatott a kiságyban. Szóval úgy csináltuk, mintha csak elfelejtettük volna a szopizást, és egy idő után neki sem jutott eszébe, és nem kérte. Reggel pedig mesenézéssel, vagy kis nassolással lett elterelve a figyelme. Később ugyanezt a kisebbel is meg tudtuk csinálni, kb ugyanebben a korban. Szerintem pont jó ez az idő, mert még nem fog a szopizásra emlékezni.

Napközben szopizik még?

Először nappal kell abbahagyni teljesen, és úgy könnyen megy az éjszakai is.

2014. szept. 19. 14:49
 10/14 anonim ***** válasza:
81%

Miért KELL elválasztani a fiúkat egy éves korukig és a lányokat másfél évesen?

Mi az, hogy nem szabad, hogy az anyamellet használja cuminak? És a cumik tömeggyártása előtt mégis mit használtak a babák cumi helyett? A megfogalmazás helytelen. Nem cumi helyett használ a kérdező cicit, fordítva, az anyák többsége használ műanyag cuccot az anyamell helyett.(Ami nem feltétlenül probléma, főleg a nők mai életvitele mellett, kevesen engedhetik meg maguknak, hogy ilyen szinten vállalják az anyai feladatokat)

Kedves kérdező: szoptatni addig érdemes, míg mindkét fél örömmel teszi ezt. Mivel várandós vagy, a tested már elsősorban a kisbabád érdekeit helyezi előtérbe. Ha ilyen erősen taszít a szoptatás, nyugodtan hagyd abba. Sajnos csak kitartással lehet túljutni a nehéz 3-4 napon, de utána, ahogy leépül a szopóreflex, már nem fogja kérni többet. Nekem gyógyszerszedés miatt kellett abbahagynom 21 hónapos kisfiam szoptatását, de a gyógyszerre allergiás lettem, abbahagytam. Egy héttel az utolsó szoptatás után, mikor véletlenül eszébe jutott a fiamnak, megkérdezte, hogy van-e még cici. Elvileg nem volt már akadálya, odaadtam neki. Komolyan mondom, azt sem tudta, mit kell vele csinálnia. Többet szóba sem hozta.

2014. szept. 19. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!