Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 óra alatt újratermelődik a...

3 óra alatt újratermelődik a megfelelő mennyiségű tej az egyik mellben?

Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 16:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen.Én ikreket szoptattam,tehát egy gyerek csak egy mellből tudott enni,és mindig mindkét mell ki volt ürítve.6 hónapig csak anyatejesek voltak.:)
2010. jan. 19. 16:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Persze! Főleg, hogy a tej nagyobb része a szoptatás közben termelődik. Emellett a kínálat egy idő után igazodik a kereslethez, azaz, minél sűrűbben kap meg egy cicit, az annál többet fog termelni.
2010. jan. 19. 17:03
 3/6 anonim ***** válasza:
67%

Gratulálok az ikres anyukának, ritka gyöngyszem a szoptató ikres anyuka!

A anyatej -mint előttem leírták- nagyrészt a szoptatás alatt termelődik. Ilyenkor éri az inger a mellett, termelődnek a hormonok, az agy arra kap jelzést, anyatejt kell termelnie. Nemcsak, hogy 3 óránként, de állandóan van tej a mellben, sosem üres. Illetve minél többször szoptatsz, annál több tej lesz. Még ha üresnek is érezzük a mellünket attól még abból jóllakik a baba!

Javaslom, nézd meg a lll.hu honlapot!

2010. jan. 19. 18:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ez valamennyire alkati kérdés. Én is a fent leírtakat olvasom/hallom a szakemberektől, de én akárhogy is küzdök, nem termelődik elég tej, pedig szerintem minden praktikát és trükköt kipróbáltam már. Sajnos mindig tápszert kell adnom szoptatás után a babámnak (4 hetes), de az is igaz, hogy iszonyú falánk.
2010. jan. 19. 18:28
 5/6 anonim ***** válasza:
64%
Bocs, hogy Off-olok, de Kedves utolsó! Nálad valószínűleg épp a pótlás zavar be..így nincs elég inger, ami kiváltaná a több tej termelését. Nálunk pl. az első hetekben egyik gyerekem se bírta ki a 3 órát, volt, hogy 1,5-2 óa múlva újra megéhezett. Aztán szép lassan kitolódott az idő, mert a sűrűbb szopizás miatt egyre több tejem lett, a végén addig jutottam, hogy eladni is tudtam belőle...
2010. jan. 19. 18:33
 6/6 anonim ***** válasza:
18.28-as vagyok, én is bocs, hogy párbeszédbe bonyolódom. Sajnos azért kell a pótlás, mert nincs elég tej. Be kellett látnom másfél hete, hogy éhezik a gyerek, bármilyen gyakran raktam cicire. Azóta próbáltam egy nap kihagyni a tápszert, hogy inkább kétóránként megszoptatom, de üvölt az éhségtől, és a tej nem termelődött újra. Ennek ellenére tejem van bővem, állandóan tocsog mindenhol, csak neki nem elég. Kb. másfélszeresét eszi annak a mennyiségnek, amit a súlya alapján kellene. Pedig nem kövér baba, hanem nyúlánk, formás. De ha van valami mentőötleted, írj e-mailt. Köszi.
2010. jan. 19. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!