Szerintetek az apa mennyire szólhat/szóljon bele a szoptatásba?
Hogy meddig szoptasson a nő és milyen gyakran.
Hiszen az ő gyereke is, nyilván köze van hozzá, milyen táplálékot kap a gyereke.
Mind a két lányunknál a férjem minden egyes etetésnél (aminél itthon volt) felkelt és "asszisztált". Nyilván fizikailag képtelen volt szoptatni, de éjszaka, ha ébredt bármelyik lányunk is, ő bement hozzájuk. Kicserélte a pelust, előkészítette őket az evéshez. Addig én előkészültem, kiraktam a kellékeket. (Pánik beteg vagyok és ez sajnos a szoptatásnál is kijött. Hányingerem volt tőle mindig, friss levegő kellett, stb)
Sosem mondta, hogy akkor eddig szoptassak és ne tovább. Mind a ketten tudtuk, hogy furcsa számunkra egy 2-3-4 éves gyereket úgy látni, hogy szopik. Főleg, amikor már kezd az értelem kialakulni.
Sajnos sokáig egyiket sem szoptattam, mert elég hamar elment mind a kettőnél a tejem. Sosem dorgált meg érte a férjem. A második lányunknál ő kérte, hogy "adjam fel a harcot". Sajnos az estek 90%-ban semmi nem jött ki bármit csinálhattam, így éhes maradt a lányunk és csak szenvedett.
Szeritnem ez inkább a nő dolga, ő érzi a fájdalmat, ő kínlódik, az ő melle stb. Szóval persze a gyerek az apukáé is és ő is a legjobbat akarja, de egy bizonyos szint után már jobb ha nem szól bele. Ha ezeket végigjártad, akkor szerintem már nem kéne ennyire erőltetni, sőt lehet idáig sem kellett volna. Én ennyire nem erőltettem, mondjuk kezdettől nem volt sok tejem. A párom nekem is az anyatejet preferálta, presze próbáltam, ittam a sört meg teákat, de mivel nem nagyon változott semmi, sőt még jobban lecsökkent már tápszereztünk végül teljesen tápszeres lett hamar. Nem volt gond belőle, abszolút elfogadta a párom ezt a helyezetet. Persze örült volna ha tovább kap anyatejet a gyerek, de nem ment és kész. Nem volt ebből semmi nézeteltérés köztünk. Amúgy a tápszerrel mindenki nyugodtabb lett, mert vége lett a sok sírásnak, a gyerek jól lakott, hamar átaludta az éjszakát, szépen fejlődött. Nem érzem negatív hatását a tápszernek. Ha szükséges, akkor igenis kell és kész ez a gyerek és a szülők érdeke is. Nagyon divat lett most a minél tovább való szoptatás és aki meg nem tud az meg le van nézve. Pedig nem ettől függ hogy jó anya lesz-e vagy sem. Ráadásul az anya lelkivilágának is jó, hiszen nincs olyan kötöttség, el tudnakmenni jobban sétálni. Egy termoszba mindig lehet víz és bárhol tud etetni. Nem mindenki bírja a bezártságot és nem mindenki tud szoptatni a nagyközönség előtt.
Én azt mondom, hogy váltsatok tápszerre, ha annyira nem jön a tej.
Szerintem normális hangnemben "bele szólhat".Inkább megbeszélés szintjén.
Egyébként nekem az vált be,hogy kézi mellszívóval fejek,hűtőbe teszem a tejet és mikor kell,melegítek a kicsinek.Most 3,5 hónapos,a kezdetektől így van,mert nekem nagyon fájt,ahogy szopizott.Bevált,van tejem,minimális tápszer pótlást kap.Esetleg így nem lehetne?- csak egy ötlet,nem is szoptatod a szó szoros értelmében,de mégiscsak kapna tejet-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!