Mennyi ideig marad a koffein, alkohol stb az anyatejben?
Az első néhány hónapban valóban szimbiózisban éltek és ami beléd az belé is megy. Elég sok nézet van erről mit mkor szabad.
Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni: 14 hónapja szoptatok vérszegény lettem közben. Úgy dötöttem nem szedem a mesterséges vasat, esténként napi 3 dl vörösbort iszom meg szopi után, este. A vasam egészen szép már és reggelre - mikor megint szopik - már sehol nincs az alkohol a tejben. NEkem a védőnő 3-4 órát mondott!
Ha nem szoptatsz éjszaka, akkor nem gond.
A kávé: 16 éves korom óta minden nap megiszom a napi 1 kávémat és nem tapasztaltam semmilyen összefüggést.
"...Egyik barátnom azt tanácsolta, hogy nyugodtan ihatok, met csak 3 óra után már nincs benne a tejben..."
Hülyeség. A koffein 6-8 óra után ürül ki a szrvezetből és megívás után kell néhány óra amíg megjelenik a tejben.
A szoptatás elején nem javasolt (1-3hó), de szerintem napi egy (nem méreg erős) belefér azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!