Korán hozzátápláló (3-4 hónap) anyukák, meddig szoptattatok így?
Köszönöm a válaszod, de leginkább olyanokat várok, akiknek már nem szopik a babájuk.
Neked akkor további jó tejcsizést! :)
szia
3és fél hosan kezdtem hozzátáplálni. 5és fél hóig volt tejcsim, fejtem cumisüvegből evett, mikor nem volt tej onnantol tápszert kapott még napi 2x reggel és este.
Előző vagyok!
Nem tudom,hogy miért apadt el olyan hamar a tejem,de meg is jött a vérzésem,és én is éreztem magamon,hogy megváltozott a "szagom".Ezt gyanítom,hogy ezért nem fogadta el a mellemet a kisfiam az utolsó pár napban.El is apadt a tej,visszahozni nem tudtam.
4 hónaposan kezdtük gyümivel.
10 hónapos koráig szopizott.
Úgy gondolom, hogy az ajánlott fél év előtt elkezdett (és főleg gyors tempójú) hozzátáplálás nagyban csökkenti a hosszú távú szoptatás valószínűségét.
Az elméleti magyarázatot, összefüggéseket ismerem, most arra lennék kíváncsi, hogy a gyakorlatban is így van-e általában.
Találtam is egy ilyen írást:
"A szilárd ételek bevezetésének késleltetése segít az anyának fenntartani a tejtermelést.
Tanulmányok megmutatták, hogy egy fiatal csecsemő számára a szilárd étel HELYETTESÍTI az anyatejet, nem pedig többletként jelentkezik, azaz a baba összességében nem vesz magához több táplálékot. Minél több szilárd ételt eszik, annál kevesebb tejet szopik, és a kevesebb tejfogyasztás kevesebb tej termelődését okozza. Azok a csecsemők, akik sok szilárd ételt fogyasztanak, vagy túl korán kapnak kiegészítő táplálékokat, hajlamosak a korai elválasztódásra." (www.lll.hu)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!