Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem hízik? 3 hós babám...

Miért nem hízik? 3 hós babám csak 5 kilo, pedig 3430 grammal született.

Figyelt kérdés
Eddig pontosan annyit szedett magára, mint ahogy kellett, de múlt hét óta csak 100grammot a 150 helyett. Tejem van elég, még marad is szopi után, a doki pedig nyugtatott, hogy olyan nincs, hogy nem jó minőségű az anyatej, mégis tápszert javasolt. Mit tehetnék? Ha mennyiségileg elég, a minőségén hogyan tudnék javitani? Tejserkentő teákat iszom, a ricinus communist is szedem becsületesen. Köszi a válaszokat.
2010. jan. 12. 14:50
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Pedig ő az egyik legjobb doki a környékünkön, sok-sok év tapasztalattal, ezért is dilemmázok, kire hallgassak. A józan paraszti eszemre, meg persze mások tanácsaira, vagy őrá.
2010. jan. 15. 19:34
 12/13 anonim ***** válasza:

Ne felejtsd el, hogy a doki sem tévedhetetlen. Minél régebben van a pályán, annál több kvázi "trendet" élt már meg, és ilyenkor azért a dokik is hajlamosak azt szentírásnak tekinteni, amit megtanult. De azért a világ sokat változott, és azt követni kell, ami nem mindig egyszerű. Az én dokim nem is tagadja, hogy annak idején teljesen más szempontok alapján követték a babák fejlődését, van, hogy ma csak a fejét kapkodja, olyan sok minden változik. És nehéz szakítani a régi beidegződésekkel. Pedig itt a környéken ő a legjobb doki. Én azt javaslom neked, hogy magadra hallgass, ösztönösen tudod, mi a jó a babádnak, ne nyomd el ezt az ösztönt, annak sosincs jó vége. Ha baj van, fordulj a dokihoz, de ha úgy érzed, nem teljesen van igaza, akkor bátran hallgass a megérzéseidre. A babádat te ismered a legjobban, a doki nem. Ő csak táblázatba illeszti, és ha nem jó rá a séma, akkor megoldást javasol. De emberek vagyunk, nem egyenminták:)

Szóval azok alapján, amiket írtál, szerintem nincs gond az anyai ösztönöddel.

2010. jan. 15. 21:28
 13/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat, és főleg a megerősítést,biztatást, hogy elég az anyatej neki. De azért még vannak bennem kételyek, és aggódás, nem hogy ártok-e ezzel a picimnek, és majd miattam nem fog rendesen fejlődni. Köszi mégegyszer mindenkinek.
2010. jan. 16. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!