Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ebbe a melegbe adtok a babának...

Ebbe a melegbe adtok a babának vizet?

Figyelt kérdés
6 hetes anyatejes es tápszeres a babám. Eleg sokat sir csak a cici nyugtatja meg, gondoltam adok neki vizet.
2014. aug. 1. 14:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%
ÖÖÖ IQ nuku. Hogy jutottál idáig? :D puszilom Mikit, jó volt vele tegnap este!
2014. aug. 2. 07:56
 12/14 xStefix ***** válasza:
51%

Kérdező, mivel nem írtad, hogy mit jelent pontosan, hogy a babád anyatejes és tápszeres, ezért általánosságban válaszolok:

HA igény szerint szoptatsz, akkor nincs szüksége a babádnak külön folyadékra. (Még úgy sem, hogy mellette tápszert is kap.) A tej első része híg, vizes, kifejezetten a szomjúság oltására lett "kitalálva", vagyis, amikor a babád csak ezt a részt szopizza ki, akkor általában iszik. Ha úgy döntesz, hogy nem adsz neki külön vizet, akkor nincs más dolgod, mint továbbra is isz szoptatni - illetve, ha úgy véled, hogy szomjas lehet, bátran megkínálni őt a cicivel, aztán meglátod, hogy elfogadja-e vagy sem.

Mivel a tápszeres pótlás miatt valószínűleg most nincs annyi tejed, hogy kizárólag szoptatni tudj, a fenti módszer (többszöri kínálás) azért is előnyös, mert ha mostantól többet szoptatnál, remélhetőleg a tejed mennyisége is megnőne, amivel esetleg csökkenteni tudnád a táp mennyiségét... Tehát két legyet ütnél egy csapásra.

Muszáj leírni, hogy a víz, bármilyen furán is hangzik, egyáltalán nem semleges hatású a baba bélrendszerére nézve. Sőt, sajnos az a helyzet, hogy árthat neki. Azt szerintem tudod, hogy a csak anyatejes bélflóra az optimális, minden tekintetben; a tápszer (tehéntej = fajidegen fehérje) sajnos ezen kisebb-nagyobb mértékben ront. Mivel ez a mostani helyzet sem az ideális már, én azt az utat választanám a továbbiakban, amelyik nem tesz rá erre még egy lapáttal. Az anyatej+tápszer ill. az anyatej+tápszer+víz közül mindenképp az első a jobb, mert a víz is károsítja az anyatejes flórát, mint ahogy minden más is, ami nem anyatej. Ráadásul az ivásra szoptatással, ahogy feljebb írtam, jó esetben növelni is tudod a tejedet, amivel hátha még a tápot is sikerül elhagyni...

Szóval, akár már a tápszer fokozatos leépítésén is el lehetne gondolkodni, ha úgy látod, lenne rá esély... ;)

(önkéntes szoptatási segítő vagyok)

2014. aug. 2. 16:06
 13/14 anonim ***** válasza:
Stefixxel melyen egyetertek TOKELETESen leirt minden hasznos informaciot!!!!!!
2014. aug. 3. 18:04
 14/14 xStefix ***** válasza:
100%

Pedig mi vagyunk kisebbségben... ;)

De ez van, néha nem az "igazi" dolgok azok, amiket a tömeg követ.

2014. aug. 5. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!