Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elalszik cicin a fiam, mi a...

Elalszik cicin a fiam, mi a megoldás?

Figyelt kérdés

10 napos a kisfiam, igény szerint szoptatom váltott mellből.

Miután ráteszem cicire kb 10 perc után bealszik. Olyankor próbálom büfiztetni, ébreszteni de semmi. Ezt egy etetés alatt 2-3x csináljuk végig, másfél óra míg 20-30 percet valójában eszik is. Mit tudnék csinálni? Vagy ez normális ilyenkor még? Én vagyok a béna?

2014. júl. 31. 17:50
 1/10 alanis ***** válasza:
0%
10 hónapos gyerek már nem a táplálék miatt szopik csak öröm neki. Ennyi idősen már nem kell büfiztetni sem. Én 2.5 éves koromig szoptattam a lányom, és már csak nyugtatóként és altatóként használta a cicit 1 éves kora után. Persze szív is belőle de már minimális mennyiséget.
2014. júl. 31. 17:59
 2/10 anonim ***** válasza:
48%

10 NAPOS gyerekről van szó első, nem hónaposról. Egyébként pedig ha elalszik cicin akkor nem lehet annyira éhes. Én letenném, hagynám aludni, ha felébred nyilván jóval éhesebb lesz és lelkesebb lesz evés téren.

Jó dolog ez az igény szerinti szoptatás, de nem szabad túlzásba enni, mert akkor alakulnak ki ilyen -tulajdonképpen- rossz szokások. Baromi nehéz leszoktatni és egyik félnek sem válik hasznára, szóval nem szabad mindenben a gyereknek engedni.

2014. júl. 31. 18:07
 3/10 alanis ***** válasza:
36%
Bocsi, ezt frankón félreolvastam:D Igen teljesen igazad van, olyankor nem éhes, lehet csak szomjas volt picit és akkor csak az elején szopnak amikor még hígabb tej jön. Később jön a sürübb, laktatóbb.
2014. júl. 31. 18:10
 4/10 A kérdező kommentje:

Ha csak szomjas akkor 5-10 perc múlva nem ébredne és kezdene üvöltve a kezét csuklóig a szájába tömve cuppogni.

Nekem ezt javasolták, hogy az elején még ne próbáljam beszabájozni az evéseit. De szívesen fogadom a tapasztalt anyukák tanácsait :)

Hogy húzzam ki az üvöltő gyerekkel 3-4 órán át ha ő alkalmasint 2 óránként enne?

2014. júl. 31. 20:16
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát ha nem aludna el közben akkor lehet tovább bírná 2 óránál. Mindenesetre ne hagyd ezt az egészet másfél órát húzni. Fokozatosan csökkentsd le ezt az időtartamot és akkor a babának sem lesz megterhelő.
2014. júl. 31. 21:15
 6/10 alanis ***** válasza:
Én ezzel nem foglalkoztam, igaz nálam ilyen probléma nem volt hogy egyből elaludt rajta. Viszont ha 2 óránként kérte, akkor 2 óránként adtam. Nagyon szerettem szoptatni, lelkileg is élmény volt mindkettőnknek, azóta sem bántam meg. Igaz 2.5 éves koráig cici kellett az alváshoz is meg ha épp hiszti volt, de engem ez nem zavart. Aztán egyik napról a másikra szoktattam le, mert újra babát vártam, és közöltem mikor cicizni akart hogy 'nem kell már az neked, nagylány vagy, nincs is benne tejcsi, és hogy kölönben is fáj nekem. Viszont mai napig felcsillan a szeme mikor meglátja, és néha alvásnál is 'előveszi' és odabújva alszik el.
2014. júl. 31. 21:44
 7/10 alanis ***** válasza:
Ja és azért is szerettem ha gyakran szopott, mert rengeteg tejem volt, és ilyenkor picit megkönnyebbültem. Fejni meg sajnos nem tudtam annyira szükek voltak a járatok, vagy nem tudom de se kézzel se géppel nem akart jönni csak cseppenként. Viszont egészséges is a kislány mint a makk, 3 éves és még 1x nem volt még csak megfázva sem.
2014. júl. 31. 21:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem szoptatási tanácsadó mutatta, ha elalszik, a talpát kell "masszírozni", a tenyerét óvatosan. Utána mehet a cici. Az elején elképzelhető, hogy 2-2,5 óránként enni fog. Kitartás, ez idővel jobb lesz!
2014. júl. 31. 22:58
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
10 naposan még teljesen normális, hogy szinte egész nap cicizne! :) Még nagyon picike a gyomra, nem fér bele sok tejcsi! Nem volt besárgulva, mert akkor nehezebben esznek a babák. Büfinél nem bukik vissza, mert azzal is csökken a pocakban a tejcsi. Amúgy ébreszteni próbálhatod, hogy egyen még, de kicsit erőteljesen, pl. vakargasd a talpát, mert szimpla simire nem fog ébredni. :) Ezt nekem csecsemős nővérek ajánlották. Arra figyelj még, hogyha 2 órán belül eteted, ugyanarra a mellre tedd vissza. Így biztosabb, hogy nem csak az első, híg tejet issza ki, hanem a zsíros hátsó tejet is. Ha csak az elsőt szívja, akkor azzal nem lakik jól, ráadásul a tejed is apadhat.
2014. júl. 31. 23:05
 10/10 fail99 válasza:
100%
teljesen normális, nem vagy béna. Majd kialakul. Tessék kiélvezni, hogy elalszik még egyáltalán. :) 10 napos, kvázi ki sem kell még kelnetek az ágyból (hacsak nincs otthon nagyobb). Ahogy mondtam, élvezd ki! ;-)
2014. aug. 2. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!