Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejelapasztasra megoldás?

Tejelapasztasra megoldás?

Figyelt kérdés

Nem tápláló a tejem és kínzás a lányomnak is és nekem is ez az állandó szenvedés.

3450g született, 3300 g jöttünk haza. Kórházban minden éves után tápszert kapott. Hiába ette meg az adagját belőlem, nagyon hamar éhes lett. Gyorsan kezdett fogyni is.

Már úgy jöttünk haza, hogy kaptunk tápszeres receptet. Ezt ki is váltottunk, de azért próbálkoztam végig.

Tegnap vittem a vedonohoz, hogy lemérje, mert állandó a sírás. Kiderült, hogy 2 hét alatt szinte semmit se hízott.

Rengeteg a tejet, már fájnak a melleim, de nem tápláló a gyermeknek. Persze kapott tápszert mellé, de mivel mindenki a szoptatás erőlteti, így próbálkoztam. Most viszont elég volt.

Úgy érzem megtettem mindent, amit kellett.

Milyen módszerrel tudom elapasztani?

2014. márc. 11. 05:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nem fejed, nem szoptatsz, el fog apadni.

Egyébként nincs olyan, hogy nem tápláló, esetleg rosszul tetted mellre, rosszul kapta be, hamar fáradt, szoptatási tanácsadó tud segíteni, vissza lehet szokatni, visszahozni a tejet, elhagyni a tápszert. Te döntesz.

2014. márc. 11. 05:45
 2/6 A kérdező kommentje:

A kórházban minden szoptatásnál ott volt a tanácsadó és segített mindenben.

Hidd el, a tejem nem tápláló. Nem egy szakértő (kórházban) közölte ezt velem.

De erről nem fogok leállni vitatkozni. Igy is elég sz.r anyának érzem magam emiatt.

2014. márc. 11. 05:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Sajnos az elapasztasra nincs jó ötletem, de vitán kìvül tudnod kell, hogy az anyatej minősége mindig változik. Én a te helyedben minden etetéskor a tápszer mellett mellre tenném a picit egy kis időre. Annyira csak hogy éppen pár kortyot egyen belőle. Az ő immunrendszerének a kevésbé zsíros tej is fontos lenne. A maradékot pedig fejd le és tedd be a fagyasztóba. Ha fél éves kora után vmi főzeléket vagy bármit csinálsz neki nyugodtan öntsd bele. Akkor már nem számít hogy tápláló e avagy sem hiszen mast is eszik közben. Én most megtapasztaltam hogy minden csepp tej fontos. Sajnos elkaptam vmi vírust és talán a kisbabàm el fogja kerülni a betegséget ugyanis a tejemmel ő már megkapja a szervezetem által termelt ellenanyagot is. Szóval, úgy gondolom, hogy ne apaszd el. Lehet hogy változik majd a helyzet. És nem vagy rossz anya! A tápszert kényszerből adod. Én is adtam neki már mert majdnem elapadt a tejem ésnagyon éhezett, de vhogy sikerült visszahoznom. Sok boldogságot nektek!
2014. márc. 11. 06:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Tejelapasztásra létezik gyógyszer. Lehet, hogy háziorvos is fel tudja írni.
2014. márc. 11. 06:59
 5/6 lyna82 ***** válasza:
Semmiképp ne érezd magad szar anyának nem te tehetsz róla!!!Valóban van ilyen,hogy nem elég tápláló a tej,akkor tápszer.Ha nem fejsz,akkor el fog apadni magától.Amúgy mennyi ideig szopik a babád?Azt mondták,hogy elöbb hígabb a tej a szomjoltás miatt,utána jön a hátsó tej,ami tápanyagban gazdag.Sajnos sok anyát beparáztatnak,hogy nem tápláló a teje,közben kiderül,hogy a baba csak az elejét szopizza ki a tejnek.Ettől nem fejlődik.Ha elfárad,akkor később 10-20 perc múlva megint rá lehet tenni ugyanarra a mellre.Kórházba dolgozom,és találkoztam pár ilyen problémával.Fel a fejjel!Akár ez van,akár az,te mindenképp jó anya vagy,hisz a gyermekednek a legjobbat szeretnéd!! :-)
2014. márc. 11. 10:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Mennyi ideig szoptatsz? Mered, h mennyit evett? Sz enyem ennyi idosen mellenkent 20-30percet szopizott, mire megette a mennyiseget, es mindig mind ket mellembol szoptattam. Tehat majd egy ora progi volt, utana 3ora szunet... Most 4hosan 5+5perc.
2014. márc. 11. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!