Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szülés után el lehet kezdeni...

Szülés után el lehet kezdeni rögtön ( vagyis még a 3 napos kórházi tartózkodás alatt) a More Milk kapszula szedését?

Figyelt kérdés
2010. jan. 11. 14:57
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, de szerintem fölösleges kidobni rá a pénzt. A tejet nem a különféle csodaszerek indítják be, hanem a szülés alatt, a lepény leválása után felszabaduló hormonok. A tejtermelést meg a baba serkenti azzal, ha melletted van és sűrűn megszoptatod, annyiszor, ahányszor ő kéri. Ezek a szerek inkább akkor használandók, ha gond van, nem indul be a tej vagy a baba nagyon gyenge és nem szopik elég intenzíven. Tudom, elcsépelt szöveg, de nézz körül. a fejlődő világban nincs többezres More milk, mégis a babák nagy része számára van anyatej. Vajon miért? Mert az anyukák bíznak magukban és nem a bogyókra támaszkodnak, hanem a saját szervezetükre. Én 4 gyereket szültem. amikor a nagyok születtek, még hallani se lehetett se teáról, se homeopátiás szerekről, se More milkről..mégis mind kb. 2-2 évig szopott és eladni is tudtam a lefejt tejből.
2010. jan. 11. 16:23
 2/4 anonim ***** válasza:
A szülés után legalább 3 napot várj vele, mielőtt bármilyen tejserkentőt beszedsz!! Ennyi idő is kellhet, hogy a tested ráálljon a tejtermelésre! Ha később úgy érzed, hogy kevés, akkor megpróbálhatod. De inkább a sűrű szoptatás, sok folyadék és hasonlók: :)
2010. jan. 11. 17:57
 3/4 anonim ***** válasza:

Várj vele szülés után szerintem is néhány napot mert a tejbelövelést meg kell várnod. Amikor pedig bekövetkezik akkor meg minden alkalommal tedd cicire a kicsit, amikor csak fennt van, ez az első lépés a sikeres szopi felé az igény szerinti szoptatás.

Én is szedtem több kevesebb szünettel 4 hónapig, felváltva a homeos bogyókkal, nekem nagyon sokat segített, nagyon nehezen indult nálunk a szopi, de nagyon kitartóak voltunk.

A fiam egy éves koráig szinte csak szopott, most 21 hós 2-3 x még kéri.

2010. jan. 11. 19:28
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 14 hónapja szültem az első gyerekem. 8 hónapig szoptattam, majd terhes lettem és már nem kellett neki a cici. Szóval nem ismeretlen a téma :o) Nagyon nehezen, későn indult be a tej. Tápszerrel engedtek csak haza, amit persze nem adtam oda neki. Hetekig küzdöttünk mire normális mennyiséget tudott szopizni és elkezdett hízni.Igény szerint szoptattam. Rendszeresen fejtem, éjszaka is. Pár hónap után találtam rá a More Milkre, ami nekem nagyon bejött. Végre lett sok tejem! Ezért gondoltam, hogy megelőzném a problémát. De igazatok van, a tejbelövelést mindenképpen megvárom.
2010. jan. 11. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!