16 hónapos babát hogyan lehetne kíméletesen leszoktatni a szopizásról?
Figyelt kérdés
Már csak az elalváshoz kell neki, így még naponta kétszer szopizik. Ha a szüleimnél van, ők simán elaltatják ölben, én is próbáltam, de tőlem nem ezt várja. Tudom, miért szoktattam erre stb stb, ezt most ugorjuk ha lehet.
Jön a kistesó, ezért hagynám abba.
Egyszer kipróbáltam, másfél órát sírt, míg bealudt szopi nélkül. Ennél kíméletesebb megoldás érdekelne. Köszönöm!
2010. jan. 11. 12:43
1/3 A kérdező kommentje:
Több vetélésem volt már, ezért nem kísérleteznék, hogy megy-e a kettő együtt.
2010. jan. 11. 12:57
2/3 xStefix válasza:
Végülis kipróbáltál már egyet: hogy más (apa, nagyszülő) altatja el. (Ezt szakirodalomban is olvastam tanácsként.) Jópár napba is telhet, amíg teljesen elfelejti a szopit, és csak utána próbáld te is elaltatni. Mi még előtte vagyunk a dolognak, úgyhogy lehet, hogy most hülyeséget mondok, de szerintem úgy próbáld majd altatni, hogy ne legyen a közvetlen közeledben (mondjuk ne az öledben), mert akkor lehet, hogy megint eszébe jut a tejcsi. És talán most tényleg hasznos lehet keríteni egy vigasztalót, amivel segíthet magának elaludni. Ha eddig nem volt, akkor valamilyen álomelőkészítő szertartás (altató dúdolás, mesemondás) is ráhangolhatja őt az elalvásra.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Szertartásunk van, amiben Apáé a főszerep, de a végefelé már csak azt kuksizza Apa válla fölött, hogy mikor megyek már én is oda végre. Szóval ki kell mennem a szobából, abból meg megint sírás lesz, de nincs más választás úgy néz ki :(
2010. jan. 13. 12:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!