újabban az egyikben kevesebb tej v alig termelődik. Ez előjele annak, hogy nem lesz tej?
jó sokáig van tejed, jó neked
én meg azon is kezdtem gondolkodni, mi lehet a fél oldalammal, szívbajok, meg hasonlók, már mindent számításba vettem :)
az én babám jelzései kiszámíthatatlanok
vagy átaludná a fél napot evés nélkül, vagy 10 percenként pityizálna egész nap, rá nem merek támaszkodni, össze vissza terhelné a gyomrát
Anyatejjel terhelné a gyomrát?! Ami a legideálisabb táplálék a számára? ;)
Az igény szerinti szoptatásnak pont az a lényege, hogy olyan ritmusban szoptatsz, ahogy ő kéri: ha fél napig alszik és utána folyamatosan szeretne, akkor úgy.
És nem, ettől még bőven lesz elég tejed, sőt, ÍGY lesz mindig elég. A tej nagyobbik része nem két szopi között termelődik, hanem szopi alatt - vagyis azzal, ha húzod az időt, csak csökkenni fog.
Nem írtad ugyan, hogy mennyi idős a babád, de ha még csecsemő, akkor előbb-utóbb azt fogod tapasztalni, hogy már nem telik fel annyira a cicid, mint az elején; és ez normális. Ahogy beáll a kereslet-kínálat, a melled megtanulja, hogy akkor termeljen igazán, amikor a babád szopik és a köztes időkben csak alapjáraton csordogál.
Az pedig, hogy melyik az erősebb melled, nem jelent semmit. Ha a kevésbé intenzíven termelőt is rendszeresen használod, akkor várhatóan ugyanannyi ideig fog működni, mint a másik. (De ha mégsem, akkor még 1 mellel is nagyon jók az esélyek a folytatásra.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!