Mennyivel egészségesebb a szoptatás ill. a szoptatott csecsemők?
MOndjuk, hülyeséget nem állít a cikk, mertha egy anya végig dohányozza, alkoholizálja a terhességét és aztán szoptat hat hónapig, de közben néha bokszzsáknak meg egyébnek nézi a baát, akkor biztos nem a szoptatás a döntő.
De ha egy anya mindent megad a gyermekének, csak a szoptatás nem jön össze, az nincs jelentős hatással a gyerek életére.
Én szoptattam és nem volt semmim se vitamin, se szoptatós melltarrtó, de cumisüveg, sterilizáló és hasonlól sem.
A tápszer mindenképp többe kerül, mint a szoptatás és fársztóbb is.
Az. hogy egészségesebb e a baba nem tudom, azt viszont igen, hogy az anyatejbe bekerül az általad termelt immunsejtek, és ha te beteg vagy, akkor a te immunsejtjeid védelmet nyújtanak a babának. Mi így vészeltük át a ROTA vírust, H1N1-et, a babának még tünetei sem voltak csak a fertőzés. Engem jobban megviselt, meg mindenki mást a családban.
A lányomat 6 hónapos koráig kizárólag szoptattam. Most 9 hónapos, 3-4szer szoptatom még. Komolyabb betegsége ugyan nem volt, de náthás az volt, ill. most egy picit köhécselni kezdett. A barátnőm kislánya koraszülött, emellett még kisebb súllyal is született, tápszeres baba. Őt még a nátha is messze elkerülte, 10 hónapos most. Ezek után nem tudom, hogy mennyivel egészségesebbek a szoptatott babák.
Az anyatej, mivel könnyebben emészthető, igazodik a baba igényeihez stb. "egészségesebb", mint a tápszer.
Annak, akit érdekel, a számos egyéb cikk közül itt egy ellenérv-lista a Liga oldaláról. Az eredetije Dr. William Sears honlapján olvasható, aki 8 gyermekes családapa és évtizedes gyermekorvosi tapasztalattal rendelkezik (ő a kötődést segítő nevelés egyik szószólója is).
Amellett, hogy kapni fogom a lepontozást, hozzátenném, hogy ezt sem kell betűnként és szentírásnak venni, mert nem igaz kivétel nélkül mindenkire; "csak" a nagyobb átlagra vonatkozó általános megfigyelések alapján készült. Mindenki azt gondol róla, amit a saját felfogása alapján helyesnek tart.
Hát pedig a sok hülye segített már nem egy fél-hülyének, sőt, normálisnak is, hogy teljesen hülye legyen. :D Erről ennyit.
Aki azért szeretne még egy esélyt adni magának, annak azt javaslom, hogy járjon utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!