Ti hogyan szoptatok?
ne haragudj de a kérdéseden hatalmasat nevettem :D
gondolom azt akartad írni hogy "Ti hogyan szoptattok?" :D ti hogyan szoptatok kicsit mást jelent :)
Amikor még pici volt a fiam, igény szerint etettem, de három óránál többet nem volt el szopi nélkül. Éjjel is sokat mellre tettem. Az első hetekben néha fejtem, ha nagyon feszült a mellem, vagy csak összegyűjtöttem a kifolyó tejet tejgyűjtő kagylóba. Odaadtam pohárban a babának, szépen megitta (még a kórházban ellestem, hogy itatják a babákat pohárból). Kb. fél éves korában fejtem utoljára, hogy tejpépet csináljak anyatejből, vagy gabonapépet szórtam bele, nagyon szerette.
Most 10,5 hónapos, az darabosat eszik, utána szoptatok, a tej jelenti nagyrészt a folyadékot. Aludni mindig szopizva alszik el. Éjjel is min. egyszer szopik. Sokat kérdezik, minek teszem még éjjel mellre, de nekem ez így egyszerűbb, mint járkálni vele, vagy hasonló... mert csak magam mellé veszem az ágyba cicire, és visszaalszik.
Plusz tapasztalat, amit írni tudok: nem biztos, hogy mindkét mellből egyformán lehet szoptatni, pl. én sokáig hónaljtartásban szoptattam az egyik mellemből, mert úgy állt a bimbó, hogy a babám így tudta rendesen bekapni. Ezt egy csecsemős nővér mutatta még szülés után. Ha gond van, érdemes szakembert megkérdezni, mielőtt tápszerhez vagy bimbóvédőhöz nyúl az anyuka, mert sok dologra van megoldás, ami pedig elsőre nagyon nehéznek vagy lehetetlennek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!