10 napos kisfiam súlyát mindennap mérnem kell. Meddig "elfogadható" a súlyvisszaesés?
Nem mérem a szopikat, csak esti fürdetés előtt. Tegnap 3380-at mértünk, ma már csak 3370 grammot. A születési súlya 3510 gramm volt.
Viszonylag sokat van mellen, van kakis, pisis pelus is. Úgy érzem, jól szopik, de sajnos majdnem minden alkalommal bukik is.
ellene aggódnom?
Bocsánat, félre érthető voltam. A babám majdnem elérte a 10% esést, amikor megindult a gyarapodása, ez még persze a kórházban megtörtént. Azóta szépen gyarapodott, hazajöttünk. Azt mondta nekem a csecsemős főnővér, aki mellesleg jó ismerősünk, hogy az otthoni mérleg legyen az induló. Tegnapelőtt 3350-et, majd tegnap 3380-at mértünk, ma sajnos 3370 grammot.
Attól tartok, hogy nem elég tápláló a tejem. Nem értem, miért nem hízik, ha sokat van mellen. Van, amikor megmérem, olyan 50-60 grammot eszik meg egy hosszabb (értsd 20-30 perces) szopi után. Sajnos besárgult, ezért aluszékonyabb. Napközben inkább 10-15 perceket eszik.
Attól tartok, hogy csak a mézesmadzagig jut el, mire a tápláló, kalóriadús tejhez érne, bealszik, hiába próbálom ébren tartani.
Tudna nekem valaki tanácsot adni?
Nem ertem egyeseknek miert kell ilyen stilust hasznalnia nyilvanosan. Sajnos nem most tapasztalom ezen a forumon eloszor. Ahelyett, hogy segitenenk egymasnak, tobb fele tanaccsal, valaki megis abbol uz sportot, hogy masokat degradal!
A korhazban is merik a gyerekeket, ha gond van a sulygyarapodassal otthon miert ne tennenk. Itt lathatolag gond van a tej mennyisegevel, mert ha nem lenne hizna a baba es nem fogyna. Nyugodtan merj le egy etetest, nem kell tobbet, rogton fogod latni mennyit eszik. Itt a vedono hetente szamon keri mennyit hizott a lanyom. Hetente 20-25g-ot kell hizniuk. Biztos, hogy nem jo, ha naprol-napra fogy!
Egy dkg a különbség a két érték között. Próbáld ki, hogy egymás után többször a mérlegre teszed a babádat. Akkor sem mérsz mindig ugyanannyit. Egy dkg miatt még nem érdemes keseregned. Egy jó adag pisi, kaki súlya is több ennél.
Azért persze figyeld továbbra is, és mivel azt írod aluszékony, érdemes ébresztgetni őt legalább 3 óránként, akkor is, ha jót alszik.
3420 gramm lett, velem meg madarat lehet fogatni!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!