Mit csináljak máshogy, ha szopizás közben nem tud megnyugodni?
A kisfiam 7 hetes, elég hasfájós. Igény szerint szoptatom, ebben a melegben kb. másfél két óránként kér, de van, hogy ritkábban, éjszaka 5-6 órákat alszik egyben. Ami a gondom, hogy amikor elkezd enni, morog, tekergeti, megfeszíti magát, nyűglődik, és nagyon mohón eszik, sokszor folyik a szája mellett a tej, akkor leveszem, büfiztetem, próbálom megnyugtatni, aztán kezdődik előlröl. Nagyon ritka, hogy megnyugszik, és akár el is alszik, kivéve éjszaka, akkor nem szokott baj lenni szerencsére. Nincs körülötte inger, nem megy a tv, ezekre is figyelek ( kivéve a tesója, de hát őt nem tudom elzárni:) ). Utána persze fáj a hasa, bukik, szenved, mire megnyugtatom lassan újra éhes, ördögi kör.
Szerintetek mit csinálok rosszul?
Az én kisfiam 1 hónapos és kb. 1,5 hete mi is ezzel küzdünk. Általában naponta 1 - 2 ilyen etetésünk van. És valóban csak félálomba ill. éjszaka eszik rendesen. Most még sokat alszik így megoldható, de mi lesz később....
Olyan mintha hisztizne, pedig tudom, hogy enni szeretne. Szív néhányat, majd kiabálva tekergeti magát és akkor semmi nem kell. Próbáltam a lefejt tejet cumisüvegből, de az sem kellett. 2 óra múlva már szokott enni ébren is.
Ha valaki erre téved és érdekli a téma akkor olvasson tovább:
Előzőleg én is hozzászóltam a témához, de azóta sikerült kiderítenem az okot. Legalábbis nálunk nem hasfájás okozta a megfeszített, dünnyögős szopizást, hanem izomfeszesség. Egyszerűen kényelmetlen volt minden póz a babámnak. 1 hónapos kora óta küzdünk ezzel. Sajnos emiatt 2 hónaposan elapadt a tejem és tápszeresek lettünk. Senki nem jött rá miért, míg el nem vittük a kisfiút Dévény tornára. Nem nagyfokú a kötöttség, de jobb kezelni.
Remélem azért valakinek hasznos lesz a tanácsom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!