Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak máshogy, ha...

Mit csináljak máshogy, ha szopizás közben nem tud megnyugodni?

Figyelt kérdés

A kisfiam 7 hetes, elég hasfájós. Igény szerint szoptatom, ebben a melegben kb. másfél két óránként kér, de van, hogy ritkábban, éjszaka 5-6 órákat alszik egyben. Ami a gondom, hogy amikor elkezd enni, morog, tekergeti, megfeszíti magát, nyűglődik, és nagyon mohón eszik, sokszor folyik a szája mellett a tej, akkor leveszem, büfiztetem, próbálom megnyugtatni, aztán kezdődik előlröl. Nagyon ritka, hogy megnyugszik, és akár el is alszik, kivéve éjszaka, akkor nem szokott baj lenni szerencsére. Nincs körülötte inger, nem megy a tv, ezekre is figyelek ( kivéve a tesója, de hát őt nem tudom elzárni:) ). Utána persze fáj a hasa, bukik, szenved, mire megnyugtatom lassan újra éhes, ördögi kör.

Szerintetek mit csinálok rosszul?

2014. júl. 7. 14:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem tornáztasd meg evés előtt! Valamint vannak különböző cseppek hasfájásra. Az én 4 hetes kislányom is hasfájós de az Infacol nekünk segített. Emma is így csinált evés közben, de egy kis csípőtorna és a gyógyszer helyrerakta, így könnyebben kakilt. Sok szerencsét! :)
2014. júl. 7. 14:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én babám is ezt csinálja, 3 hónapos. Az a baj,h nagyon mohó, és nagyon "izgatott" is. Éjjel nálunk sincs gond, mert akkor teljesen nyugodt, félálomban van. Ha sír, megpróbálom egy kicsit megnyugtatni, mielőtt szopizna. Cumit adok neki, bölcsőtartásban tartom, állva ringatózom vele. Vmikor ez sem válik be. Ilyenkor az állva-ringatva szoptatás ált. be szokott jönni. De van amikor semmi nem válik be, akkor megy az a tortúra, amit Te is leírtál. Megkérdeztem tanácsadáson a doktornőt,h ez normális-e, és azt mondta,h az. A szájpad még nem zár rendesen, és a mohó babák sokszor félrenyelnek. A tejed amúgy nem jön túl erősen? Nálunk ez is gond szokott lenni.
2014. júl. 7. 15:00
 3/4 anonim válasza:

Az én kisfiam 1 hónapos és kb. 1,5 hete mi is ezzel küzdünk. Általában naponta 1 - 2 ilyen etetésünk van. És valóban csak félálomba ill. éjszaka eszik rendesen. Most még sokat alszik így megoldható, de mi lesz később....

Olyan mintha hisztizne, pedig tudom, hogy enni szeretne. Szív néhányat, majd kiabálva tekergeti magát és akkor semmi nem kell. Próbáltam a lefejt tejet cumisüvegből, de az sem kellett. 2 óra múlva már szokott enni ébren is.

2014. júl. 9. 19:19
 4/4 anonim válasza:

Ha valaki erre téved és érdekli a téma akkor olvasson tovább:

Előzőleg én is hozzászóltam a témához, de azóta sikerült kiderítenem az okot. Legalábbis nálunk nem hasfájás okozta a megfeszített, dünnyögős szopizást, hanem izomfeszesség. Egyszerűen kényelmetlen volt minden póz a babámnak. 1 hónapos kora óta küzdünk ezzel. Sajnos emiatt 2 hónaposan elapadt a tejem és tápszeresek lettünk. Senki nem jött rá miért, míg el nem vittük a kisfiút Dévény tornára. Nem nagyfokú a kötöttség, de jobb kezelni.

Remélem azért valakinek hasznos lesz a tanácsom :)

2014. okt. 13. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!