Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Amikor szoptattok, csak...

Amikor szoptattok, csak ketten vagytok a babátokkal, vagy ott lehet a párotok, vagy anyukátok is?

Figyelt kérdés
Egy szobás garzonlakásban lakunk, előre félek, hogy ha megszületik a baba, hogy oldom meg a szoptatást, ha mondjuk jönnek a látogatók, vagy vendégek.Aki ilyen helyzetben volt, az hogyan oldotta meg?Illetve kit engedtek, hogy lássa?
2010. jan. 4. 14:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Engem meg a védőnéni, mikor fejni tanított, mögémmászott az ágyon, és hátulról előregy kell kézzel fejni a mella, honyúlva mutattem. Na mondom, tiszta Ghost-póz :-)) Akár még erotikus is lehetne, ha lennének olyan hajlamaim, és épp nem azon aggódnék, tudok-e anyatejet csiholni a kisbabámnak.
2010. jan. 4. 14:50
 12/22 anonim ***** válasza:

jajjaj, előző vagyok, csak összevagdalódtak a mondatok.

Szóval a védőnéni a hátam mögé bemászva, hátulról előre nyúlva mutatta meg, hogy kell fejni.

2010. jan. 4. 14:52
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
oké,hogy természetes,de mikor kigúvadt szemmel,átszellemült mosollyal bámulnak,az nem olyan kellemes.
2010. jan. 4. 15:03
 14/22 anonim ***** válasza:
Hát nem, tényleg nem. mikor hazahoztuk a kisiamat, még aznap este befutott a fél rokonság (anyu,apu, anyósom, apósom, sógornőm a két kisfiával). Muszáj volt szoptatnom, félrevonultunk a kisszobába, erre anyósom bejött a sógornőm fiaival, és sorbaállította őket előttem, hogy jaj, de édesen szopizik a baba, nézzétek. Frankó volt! :-))
2010. jan. 4. 15:18
 15/22 anonim ***** válasza:

Engem nem zavar, ha a férjem nézi, természetes dolognak találom. Úgy sem bámulja mindig, van egyéb dolga is.

Ha vendégek jönnek, szóljanak oda előtte, és etesd meg, hogy egy darabig bírja.

Ha meg szopitatni akarsz, küldjétek ki a pasikat sétálni, és tedd hozzá, hogy "a lányok bent maradhatnak, úgyis a helyükön fognak ülni, nem fognak bámulni." Akkor nem jut eszükbe odapofátlankodni, hogy 10 centiről nézzék.

2010. jan. 4. 15:26
 16/22 anonim ***** válasza:
15:26 vagyok. Na mondjuk, fejni senki előtt nem fejnék. Nem is szoktam.
2010. jan. 4. 15:28
 17/22 anonim ***** válasza:

Engem a férjem nem zavart,anyám viszont igen.MINDEN szoptatásra bejött, leült velem szemben és könnybelábadt szemmel bámult.Még mindig kiráz a hideg, ha gondolok rá.

Rokonok előtt is szoptattam.Fiatalok jöttek.Mikor mondtam,hogy mi lesz a pasik kimentek a lányok kérdés nélkül körbeültek. :(

Pár hónap eltelt mire kinyitottam a szám és szóltam,hogy ez nekem kellemetlen.

2010. jan. 4. 15:43
 18/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Erre a kérdésre majd úgyis a babád adja meg a választ :)

Nekem az első babám úgy kapta be a cicimet, hogy szinte én sem láttam a mellbimbómat, a kezei meg mindig a cicimen volt. Szinte bárhol, bármikor meg tudtam volna szoptatni anélkül, hogy bárki bármit lásson belőle. Vele megszoktam, hogy apósom előtt ugyanúgy szoptatom, mint a férjem előtt.

A második babámnak szinte úgy kell a szájába tuszkolni, egy szopi alatt legalább kétszer meg kell állni büfizni. Őt nem igazán szoktam a közvetlen családomon (férj, anyu, apu, tesók) kívül más előtt szoptatni. Ha nagyon muszáj, akkor a fal felé fordulva. Mi is iciri-piciri lakásban lakunk, mi úgy oldjuk meg, hogy a szoptatáskor a férjem kiviszi az illetékteleneket a konyhába.

2010. jan. 4. 15:53
 19/22 anonim ***** válasza:

Férjem és anyukám nézheti de más zavar. Nem vagyunk egyformák. Ha csak egy szoba van és nem tudsz elvonulni és zavarna ha nézik, akkor úgy fogadj látogatót, hogy mindenki a következő etetésig maradjon. Amúgy is ilyenkor nem illik ott ücsörögni naphosszakat a vendégseregnek szerintem.

Jó babázást!

3 hónapos baba anyukája

2010. jan. 4. 20:23
 20/22 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Hát valószínű, hogy szülés után tudok ebben a dologban állást foglalni.De bizakodom, hogy a párom, és a családtagjaim előtt nem leszek gátlásos.Legalábbis amikor már beletanulunk a dolgokba:)

2010. jan. 4. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!