A mell puhasága befolyásolja a tej mennyiségét?
nem.
csak a gyerek befolyásolja kizárólag a tej mennyiségét. igény szerinti szoptatásnál annyi tej van, amennyi kell a gyereknek.
én már 13 hónapja szoptatok (igaz, már többnyire csak napi négyszer) de elég puhácskák a cicijeim - még a szülés előtti állapothoz képest, nemhogy az első 6 héthez képest.
a kezdeti mellfeszülés és dagadás úgy 3 hónapos időszak után elmúlik, beáll a tejtermelés. (ha fejed, vagy pl. szaporító teát iszol, akkor még persze lehet dagadás, feszülés)
ne aggódj. képzeld el, 100 éve, ha egy nő szoptatta az egy évesét, és aztán szült egy kistesót, akkor jutott a kistesónak is, és a nagytesó is tudott eszegetni anyatejet. mindig elég a tej, ha az aranyszabályok be vannak tartva :)
Tökéletesen egyetértek az előző válaszolóval! Az első hetekben, hónapokban teltebbnek tűnnek a mellek, később kevésbé, de ekkor már amúgy a tej összetétele is más, táplálóbb is. Ha mégis úgy érzed kevés, tedd többször mellre a babát!
(az első gyermekemet 20 hóig, a másodikat jelenleg is, 10 hónapja szoptatom)
Igen szerintem lehetett attól kevesebb egy kicsit.
(Második voltam.)
Off: És a perverznek üzenem, aki privit írt nekem, hogy ugye neked is jó volt, amikor anyád szoptatott???!!!
sajnálom hogy a kérdésemmel volt egy perverz is... :=(
és a válaszokat köszönöm mára javult a helyzet. :)
tornais-esetleg ő a perverz? Nekem egy ilyen nevű írogatott nem is olyan régen! Szégyelhetné magát hogy családanyáknak írogat mindenféléket!
Ne haragudj kérdező :) egy-két kérdésedre a válasz: nekem is puhák, de a picim mindig jóllakik és marad is még.
Lehet kevesebb a tej ha nem iszol eleget. Én pl. napi 3 litert megiszok, de ha már csak másfelet, akkor észreveszem hogy nem oké valami!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!