Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elegendő a tej babám számára?

Elegendő a tej babám számára?

Figyelt kérdés

Kisbabám 6 napos. Még előtejem van. A szopizást nem igazan akarja, nem érzett még rá. Egyszer egyszer rákap a cicimre, szív párat és utána kiköpi. Egy idő után feladja, behergeli magát, sír, fulladozik közben.

Éppen ezért lefejem a tejemet és cumisüvegből adom neki. Így elfogadja, ízlik neki. De sajnos csak 50 ml-t tudok kb. étkezésenként lefejni, több nem jön. Eszek, iszok eleget, iszom a tejserkentő teát, de 2 eteteés között nem termelődik annyi. Kb. 50 ml.

Elkezdtünk éppen ezért 30 ml.tápszert is adni neki. DE sajnos a 30 ml tápszerből kb. 15 ml-t kiköp.

A kérdésem elegendő neki a bevitt mennyiség? Nem sírós baba, a kezét szokta a szájához emelni és cuppog. Innen gondolom, hogy kér még enni.

Egyszer egyszer mikor cicire teszem és ráharap, akkor is érzem hogy ne szív, csak nyugtatja magát. Tehát ettől még nem vitt be magának tejcsit.

Aggódó első gyermekes anyuka!

2014. jún. 14. 16:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha éhes lenne, akkor sírna is. A kezét nem azért tesi a szájába és cuppog, mert éhes. Ez minden kisbabának szokása.

Ekkora baba még annyit eszik, amennyire szüksége van. De lehet, hogy te is azok közé tartozol, akiknek nem lesz teje.

2014. jún. 14. 16:34
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen valóban így visszagondolva nem igaán sír. Az 50 ml. tejcsit megkapja, már az utolsó cseppeket szinte szunyókálva adom neki, mert annyira bealszik a végére.

És sok esetben el is alszik, kb. 3 órákra kidől. Ebben a 3 órában ha sokat sikerült innom, akkor újra tudok lefejni 50 ml tejet.

2014. jún. 14. 16:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Egy szoptatós anyukának, főleg nyáron, 5-6 liter vizet kellene innia 1 nap! De ne egyszerre húzz le fél litert mert akkor csak átszalad rajtad. Szépen vegyél egy 2 literes üveget és abból igyál, mondjuk 10 percenként pár kortyot. Eleinte sokat fogsz pisilni, de egy idő után hozzászokik a szervezeted.

Én naponta 4 litert ittam, de én novemberben szültem, 1 hónap után úgy beindult a tejem! Nagyon durva volt :D

2014. jún. 14. 17:33
 4/7 anonim ***** válasza:
Gondolom első gyerekről van szó. Ha szeretnél szoptatni, akkor tedd minél többet mellre és a tápszert felejtsd el. Igyál nagyon sokat és egyél szénhidrátot is. Ha nem nagyon fontos, hogy anytejes legyen a babád, akkor adagold neki nyugodtan a tápszert továbbra is!
2014. jún. 14. 17:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Szerintem szoptatási tanácsadótól kérj segítséget, ha tápszerezed és fejsz tényleg nem fog nőni a tej mennyisége.
2014. jún. 14. 18:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem egy 6 napos babának bőven elég egyszerre 50 mili tej.
2014. jún. 14. 18:39
 7/7 anonim ***** válasza:

bőven elég neki ne adj tapszert. 3hos babám eszik 80-120miliket.

Ne fejj inkabb szoptass mert az nem mindenkinek tartja olyan jol fenn a tejtermelést. Cumisüveggel ovatosan,amiatt köpi ki a cicit.

Ha beszundit akkor kifáradt vagy tele a pocak. Ha méred akkor tudod mikor melyik. ha nem sír 5perc mulva akkor tele a poci. ha egy ora mulva éhes lenne nyugodtan tedd cicire. Neki még a közelséged is fontos .

2014. jún. 17. 01:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!