Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szulés után hogy tegyem...

Szulés után hogy tegyem mindig mellre ha folyton alszik majd?

Figyelt kérdés
Elso babám a korházban az elso két napot végig aludta,most várjuk a másodikat. ébresszem ot fel? ti meddig várnátok ha nem indul be a tej és tápszer kéne?
2014. máj. 18. 18:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem 2 perc után mindig bealudt, folyamatosan ébresztenem kellett. De az az időszak is elmúlt, és anyatejes maradt. Én küzdenék, nem volt kérdés, ez volt a természetes. De sajnos én addig dolgozom a problémákon, amíg meg nem oldom őket, ez egy rossz tulajdonságom, mert makacs vagyok. Ha második baba lenne...ott már kevesebb az idő is ugye, mert ott a másik pici.
2014. máj. 18. 19:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Nincs két egyforma gyerek, de egyébként evidens, hogy 2-3 óránként felkelted enni.
2014. máj. 18. 21:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én babám is aludt egész nap a kórházban.Azt javasolták,hogy úgy ébresszem fel,hogy elviszem tisztába tenni.Csak így sikerült.Cicin is bealudt,akkor kicsit megpiszkáltam a nyakánál,vagy az arcocskáját és akkor szopizott tovább. Ilyen fül húzogatóst,meg orr befogóst ,amit a védőnő javasolt,nem csináltam.Vittem mellsívót is,hátha nem indul a tej.
2014. máj. 18. 22:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Nyilván ha nem akar enni, és nem fejlődik a súlya, akkor ébreszteni kell. Normál esetben ébred magától, ha éhes, de ha gyenge, akkor nem kel fel enni, ha nem eszik, gyenge marad, esetleg besárgul. Én is volt, hogy ébresztettem, iszonyat jó alvó volt. Ha szoptatod, talán beindul a tej, ha nem akar enni, próbáld lefejni, és azt adni neki. Vagy tápszer az elején - közben fejni, és ha megerősödött, akkor szoptatni.
2014. máj. 19. 13:08
 5/6 xStefix ***** válasza:

Szülés után az első néhány órában aktív a baba, ilyenkor lenne szuperjó, ha máris szoptatni tudnál. (Ez az ún. aranyóra.) Az utána következő 24 órában k.o. lesz a pici, szinte végig alszik, kipiheni a születését. Utána már többször fog jelentkezni, de még rendszertelenül szopik, sok rövidet, közben szünetekkel. Majd egy ilyen szakaszos szoptatás után általában jön egy hosszabb alvás és kezdődik megint elölről....

Ébreszteni tényleg akkor lehet fontos a babát, ha valamiért nagyon oda kell figyelni a gyarapodására ill. a megfelelő folyadékbevitelre. Egyébként nem szükséges; feltéve, ha állandóan melletted van és azonnal cicire kerülhet, amint jelez.

De arra tényleg érdemes felkészülnöd, hogy az első időszakban szinte "folyton" szoptatni fogsz, legalábbis ha a te babád is a sokévi átlaghoz tartozik majd. :) Ha már van egy nagyobb gyerkőc is, fontolj meg egy jó kis hordozókendőt, szerintem kistesók mellé alapfelszerelés. :D

2014. máj. 20. 21:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét gyereket elvitték szülés után, és csak órákkal később lehetett szoptatni, de alvás végett aligha sikerült. A csecsemősök csipkedték a nyakát ébresztés képp, de 2-3 szívás után elaludt mindkettő.
2014. máj. 24. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!