Ha még nincs elég tejem itthon mit adjak a babának enni inni?
Figyelt kérdés
tápszer kizárva 3naposak vagyunk2014. máj. 15. 21:06
11/25 anonim válasza:
3 naposan még éppen csak hazamentetek. Fektesd magadra egyszál pelenkában, takarózzatok be, a bőrkontaktus is segít.az én orvosom rossztanácsot adott és 5 naposan tápszert kezdtünk, 3 óránként szoptattam, max 20 percig, 6 hetesen kezdtem igény szerint, akkortól lett tejem, nehéz volt csökkenteni a tápszert. Ne járj így, szoptass most ha kell nonstop.
12/25 anonim válasza:
Tápszer. Szerinted mi mást kaphatna!?
Szoptasd meg mindd két mellből, s ha még utánna is éhes, akkor táp.
14/25 Babeli Zurzavar válasza:
miert zarod ki a tapszert?
15/25 anonim válasza:
Boccs, hogy offolok pár hét múlva szülök, eddig bele se gondoltam mi van akkor ha esetleg nem lenne tejem. De tápszert én se adnék szívesen a babámnak. Anyatejet nem lehet venni, úgy tudom vannak ilyen anyatej gyűjtő állomások, vagy nem? Csak annyira egyértelmű mindenkinek itt a tápszer, de nekem se jutott eszembe, hogy tápszert adjak :(.
16/25 anonim válasza:
Nekem szerencsére sosem volt szükségem tápszerre. De ha valaki nem tud szoptatni, akkor muszáj. Egyrészt, én úgy tudom, hogy nem adnak annyit, hogy minden étkezésre elég legyen, ha nem így van, bocsi. Másrészt, ma már nagyon jó tápszerek vannak és anyatej hiányában az a legmegfelelőbb egy újszülöttnek. Amúgy már többen írták, sokat kell mellre rakni a babát, ilyenkor az egész nap szinte szoptatásból áll. Sok folyadék (napi 4 liter minimum), nyugodt környezet, változatos, bőséges étkezés. Plusz különféle tejserkentők. Sok sikert!
18/25 anonim válasza:
Az anyatej állimástól csak receptre kaphatnak kora szülött, vagy beteg babák anyatejet.
19/25 anonim válasza:
Tápszer kizárva, ez cuki :D
Nekem császár után csak a 6. napon lövellt be a tej, és még bő 2 hétig nem volt elég. Szoptattam én ezerrel, de eszem ágában sem volt éheztetni a gyereket, és azért 5-6 naposan márnem cseresznyemagnyi a gyomra. 3 hetes volt mikor nem kellett többé tápszer. Utána gond nélkül ment a kizárólagos anyatejes táplálás.
Szóval, egyáltalán nem törvényszerű hogy az a baba aki az elején kap tápszert, már tápszeres is marad.
20/25 anonim válasza:
Utolsóhoz csatlakozva. Az én fiam lusta volt, alig akart szopni, már a kórházban ezerrel fejtem, hogy belöveljen a tej. Kapott tápszert, 5 napos koráig, mindig csak kiegészítésnek. Addigra rájött, hogy hogyan kell szopizni, az első nehézségeken túllendültünk és így jóllakott. 6 hónapos koráig kizárólag anyatejes volt. Attól hogy 1-2-3 napig adsz neki pici tápszert, semmi baja se lesz. A kisebbik gyereknél is megvettem rutinból a tápszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!