Azok az anyukák akik tápszerrel etetik a babájukat, mit tesznek az ellen, h ne legyen a kicsinek székrekedése?
A kislányom 4hónapos és pótolnom kell az adagját tápszerrel,de megfogja a székletét és több,mint 2napig,(már majdnem 3)nem tud kakilni töle,de viszont sokat pukizik!ez normális?mit tesztek a székrekedése ellen,h ne legyen több napig "kaki mentes" és hogy legyen minden nap,legalább minden másnap széklete?
köszi a válaszokat elöre is
Szia!
Nálunk kellett egy pár hét,mire az anyatej után teljesen megszokta a tápszert.Tudod mivel az anya tejtől hígabb a tápszertől meg sűrűbb a széklet,ezért az elején kicsit nehezebben megy szegénykéknek... :( Szerintem 2-3 nap még belefér,de ha úgy érzed,hogy nyűgös lenne emiatt,adhatsz neki pár korty cukros kamilla teát( 1dl világosra főzött kamilla teához 1 teáskanál cukor),az tuti segít.Vagy nem tudom hogy elkezdtétek-e már a hozzátáplálást,akkor pl az alma (csak a leve!),barack is segíthet lazítani a székletet.Aztán van még a glicerines kúp,vagy ha a kis popóját lázmérővel "megpiszkálod" de szerintem ezeket csak akkor célszerű alkalmazni,ha már nagyon nagyon semmi nem válik be...
Remélem tudtam segíteni Nektek... :)
Szia!
Nekünk 2 hetes kora óta kap hozzátáplálásként tápszert a kisfiam.
Az első perctől kezdve küzdöttünk a székrekedés ellen. Semmi nem vált be csak az ánizsmag tea.
Alkalmazás: 2.5 dl vízzel forrázz le egy mokkáskanál ánizsmagot, majd hagyd állni kb. 5 percig.
Langyosan itass vele ha lehet éhgyomorra, de napközben is lehet amennyit elfogad.
A hatása tuti!
(az infacol és az espumisan szirup az a benyelt levegőt segíti a felszínre vagyis a pukizást, úgyhogy nektek ezek nem kellenek! :)
A védőnő és a doktornő is az ánizsmagot javasolta.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!