Szoptassak vagy ne ebben a helyzetben?
egy hónapos a babám, hidegrázással szédüléssel indult be a tejtermelődés, lábraállni nemtudtam, szoptatás abbahagyását javasolta ideiglenesen a védőnő. meg is csappant a tej mennyiség. majd miután jobban lettem igény szerint kezdtem szoptatni s megint előjött, el is ájultam egyszer-kétszer, napokba telt míg helyrejöttem, amint ujra apadni kezdett a tejem. a védőnő szerint a tejtermelődést sínyli meg a szervezetem és napi 2 szoptatást javasol reggel este, és napközben tápszert.
DE, én úgy informálódtam neten, meg innen onnan, h ez a "rosszul levős" időszak 2 hét alatt fokozatosan enyhül majd eltűnik és ettől lehet még szoptatni. A másik dolog meg h sokan mondják h ezért a kétszeri szoptatásért nem érdemes szoptatni. Én is ezen a véleményen vagyok, kizárólag szoptatni akarok és szerintem kell is ha már ilyen sok tejem van, vagy ha nem lehet akkor csak tápszer. a babámat se akarom összezavarni.
Vélemények? volt már valaki hasonló helyzetben?
amikor ájuldozom s forog a világ velem, akkor határozottan amellett vagyok h nem szoptatok, mások is nőttek fel tápszeren s fontosabb a babának h kiegyensúlyozott egészséges legyen az anyja, de amint helyre jövök, mind azon gondolkozom h h lehetne mégis szoptatni. most is rengeteg tejem van és babasírásra eláztatom a blúzomat mindig. fura érzés h a szervezetem kívánja h szoptassak de mégis rosszul reagál a tejtermelődésre.
Szoptatok- jól vagyok, rá 10percre poklok poklát élem
Menj el a háziorvoshoz vérvételre. A azoptatástól nem lwhetnél ennyire rosszul!
Lehet valami vitamin hiányod van. Eszel iszol rendesen?
Attól is szédülhetsz hogy nem iszol napi 3 litert, és nem eszel rendesen!
el is megyek, jó lenne ha ez lenne a baj
keveset iszok s eszek mert nehezemre esik nyelni is, de a védőnő azt mondja h a tejtermelődéstől van ez.
Én elmennek orvoshoz, a vedono (akármilyen tapasztalt) ranezesbol meg tudja állapítani?
Mar magatol attol is rosszul lehetsz, mert keveset iszol-eszel, ez egy nem szoptato ember szervezetet is megviseli, ki is szaradhatsz. Bar nem tudom, mi az a keves. A keves eves is rosszullethez vezethet, mert például szénhidrátra szüksége van a szervezetnek a normális működéshez.
Nekem iszonyú mellgyulladasom volt az elso hónapban végig, annyira gaz volt, hogy enni sem tudtam. Vettek vert, de nalam csak az eves-ivás hiánya okozta a bajt.
Egyszóval: tényleg orvos
A védőnő no comment
Irány a doki!
Mindenképpen enni és inni kell szoptatás előtt/alatt még egészségesnek is. Vasaddal nincs gond? Én durván vérszegény vagyok, minden fizikai megerőltetéssel hasonló tüneteket produkáltam.
Nem vagyok nagy szakértő, de nekem első az ugrott be, hogy a vasaddal gond lehet. Nem vesztettél sok vért a szülésnél? A benn töltött napok alatt nem néztek neked vérképet? Szedtél/szedsz terhesvitamint?
Nem ártana egy szimpla háziorvosi vérvétel, mert lehet, hogy vérszegény lettél. A szoptatás valóban igénybe veszi a szervezetet, mert a "gyártáshoz" szükséges a tápanyag, folyadék, és ezt a szervezeted elveszi, ha szeretnéd, ha nem. Ha pedig alapból valami hiány van, az akár ilyen ronda tüneteket is produkálhat.
Próbálj meg rendszert vinni az étkezéseidbe, legyen a kezed ügyében kis rágcsa (zabos keksz, felnegyedelt alma, banán stb.), tölts meg ásványvizes palackot vízzel és igyál. Amikor nekiállsz szopiztatni, készíts magad mellé enni-innivalót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!