Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet h kevesebb mar a tejem?

Lehet h kevesebb mar a tejem?

Figyelt kérdés
A kisfiam 6honapos, 5honaposan kezdtuk a hozzataplalast. Mar napi 3x eszik pepeset, kostoltunk almat,repat,sutotokot,brokkolit,krumplit,repat. Meg szopizik rendszeresen, 3orankent, delutan viszont van h csak 2 orat bir ki eves nelkul.Egyre tobbet enne, lehet h a tejem is mar kevesebb? Melleim mar nem telnek ugy meg, a tejleado reflexet is neha erzem csak. A masik mellbol mar nem folyik a tej sem.
2009. dec. 22. 21:27
 1/3 anonim ***** válasza:

A hozzátáplálással tej mennyisége csökkenhet, mivel a baba mást is eszik, kevesebbet szopik, s ehhez igazodik a tejtermelés. Ezért szokták sokan javasolni, s az lll.hu honlapján is olvastam és én is ezt tartom, hogy először megszoptatom, utána kap szilárd ételt.

Nem feltétlenül lehet kevesebb tejre következtetni a tejleadó reflex hiányából, illetve a mellek állapotából. Mivel már 6 hónapja szoptatsz, a tejcsatornák szépen bejáratódtak, a babád profi módon percek alatt megeszi a neki kellő mennyiséget. Nem is várható el, hogy teltek legyenek a melleid, sőt, az sem, hogy folyjon a másikból is egyidejűleg a tej. Egyébként is, a tej nagyobb része a szoptatás alatt termelődik, nem pedig 2 szoptatás között.

Délután, ha éhes, vagy megszoptatod, vagy pedig több szilárdat adsz neki.

2009. dec. 22. 21:37
 2/3 xStefix ***** válasza:

Teljesen egyetértek az előzővel.

Csak arra hívnám még fel a figyelmed, hogy ha hosszú távon szeretnél szoptatni, akkor lehet, hogy érdemes lenne lassítani a tempón. 1 hónap alatt már háromszori pépes ételig jutottatok, ahogy írtad - ha ez mindig szopi után van, akkor jó, de ha már 3x egy egész szopit váltottál így ki, az szerintem sok.

A gyors tempójú hozzátápi azért "veszélyes", mert a szopások gyors visszavétele miatt a babában esetleg nem alakul ki ill. nem mélyül el a szopi iránti erős lelki igény, ami viszont az első szülinap közeledtével és után egyre fontosabb lesz; az 1 évnél idősebbek már elsősorban az összebújás kedvéért szopiznak. Ha a második félévben a gyorsan bevezetett szilárd étkezések, a sok új íz, az egyre izgalmasabb étel-formák/állagok/illatok és a velük való ismerkedés túlzottan elvonták a baba figyelmét az elmélyült szopiról, az előrébb hozhatja az elválasztódás idejét.

Mindez persze csak akkor lényeges, ha sokáig szeretnél szoptatni. Ezért is jó javaslat, amit az előttem szóló a szopi utáni etetésről írt.

2009. dec. 23. 16:27
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon koszi a jotanacsokat :) Szopi utan ill van h 2 szopi kozt adom neki a kajcsikat. Minden jot nektek!
2009. dec. 24. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!