Császár után mellszívó elősegíti a tejbelövellést?
2. császáromra készülök és előre aggódom, mert a kislányom 3 napig semmilyen táplálékhoz nem jutott, nem jött tej a mellemből, a kórházban pedig nem kapott semmi kiegészítést, csak pár csepp vizet, így nagyon lesoványodott.
Vajon van értelme, ha császár előtt és után is bevetem a mellszívót rásegítve, hogy minél hamarabb jöjjön a tejem?
Császár előtt szerintem felesleges, császár után pedig a baba a leghatásosabb mellszívó. A tejbelövellés a lepény megszületésének hormonális hatására következik be, erre a baba gyakori szoptatása tud rásegíteni a legjobban.
Az lenne fontos, hogy ne idegeskedj már előre, császár után előfordul, hogy később jön meg a tej, és ne keserítsen el, ha a szobatársaidnak hamarabb indul be. Neked is lesz tejed, pont elég a babádnak. Hajrá!
Köszönöm a válaszokat. Nem szeretnék előre ezen aggódni, csak úgy sajnáltam a kislányomat, mert már acetonos volt a lehellete és még úgy sem kapott semmi ennivalót, ráadásul
szinte egész nap mellen volt. Kis dundin született, de a harmadik nap végére már kilátszódott a bordája, borzalmas volt végignézni.
igen, segíti. érdemes is használni az elején. de ha s zívja a gyerek a cicit folyton, az még jobb :)
nem igaz, hogy nincs tej, ne aggódj. ha szülés után mellre rakod a babát sűrűn, vagy éppen inkább le se szeded, akkor mindenképpen jön valami. ami az elején szivárog, az a kolosztrum, olyan, mint a víz.
mérleggel nem mérhető, mert lehet akár 4 gramm is, és ha kerekít a mérleg, akkor ezt a mennyiséget nullának veszi.
a legtöbb nőnek negyedik, ötödik átszopizott nap után indul be a teje. ennek megvan szerintem az oka, persze ez mindig mindenkit megijeszt, kár, hogy még nincs kellő tájékozottság szoptatási ügyben.
A legfontosabb az lenne, hogy minél hamarabb szoptatni tudd a picidet, erre próbálj törekedni, amennyire az állapotod majd megengedi. De addig is, amíg ő megkapod, nagyon hasznos lehet a mellszívó! A legideálisabb az, ha a szülés utáni 6 órán belül már "történik valami" a cicivel, akár szoptatás, akár fejés révén. De ha ezt nem sikerülne kivitelezni, akkor se aggódj - a lényeg, hogy amint képes leszel rá ill. lehet, szoptass vagy fejj. Ezzel meggyorsítod és meg is könnyíted a tejbelövellést.
Könnyű szülést és jó babázást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!