Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem lesz kevesebb tejem, ha...

Nem lesz kevesebb tejem, ha éjszaka nem fejek?

Figyelt kérdés

5 hónapos a babám, és átalussza az éjszakát. eddig fejtem éjszaka is, mert 9 órát sokalltam telítődni.

Ha este 10 körül lefejem a mellem, hogy üres legyen éjszakára, és majd csak reggel 7-kor etetem a kicsit, az befojásolja majd azt, hogy napközben azért 3 óránként eszik váltott mellből? Kevesebb tejem lesz így? Vagy inkább fejjem továbbra is? Már nagyon unom :(

2014. márc. 29. 07:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Ó, ha 5 hónapos koráig fejtél éjszakai is (ez aztán a kitartás!!!), akkor már igazán ne aggódj, beállt volna a kereslet-kínálat enélkül is! Nem lesz kevesebb a tejed, azaz "csak" annyi lesz, amennyi elég neki. Én csak 3 hónapos koráig fejegettem (de éjszaka akkor sem, max. az első 2-3 hétben), most 11 hónapos, de még mindig áll a fagyasztóban literszámra a tej (nem mertem leadni, mert féltem én is, hogy mi lesz, ha elapad, de nem lett baj, most is szoptatom még). Szerintem már ne fejj, töltsd azt az időt a babával!
2014. márc. 29. 07:32
 2/9 A kérdező kommentje:

Már nagyon fáradt vagyok, kimerültem. egyre nehezebben kelek fel. 10 körül fekszem, 2-kor kelek fejni, akkor lefejem mind a kettőt, majd 6-kor megint fejek, de csak az egyiket, hogy a másikból 8-kor jól lakjon. De napközben meg ugye a 3 óránkénti evés miatt 6 órát telítődik egy-egy mellem.

Sokszor már elalszom este, nem kelek fel időben. Ilyenkor ingerült is vagyok, hogy na akkor hogy csináljam, fejjek-e 6-kor vagy nem.

Tejem van, megvan a heti 100-150 gramm hízás, meg ahogy néztem napközben 150-170 ml-t megeszik. Csak már nagyon unom :( De félek, hogy lecsökken ez a mennyiség, azt meg nem szeretném. Akkor inkább fejek még egy hónapig!

2014. márc. 29. 07:37
 3/9 moncsi.81 ***** válasza:
100%
Én egyàltalàn nem fejek, az éjszakàt àtalussza. Nincs ettől kevesebb tej. Elég kitartó vagy:)
2014. márc. 29. 07:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Egyszer már volt mellgyulladásom. Nem lesz vajon megint ettől? Vagy csak egy keveset fejjek le reggel mikor felkelek, ha nagyon feszülne?
2014. márc. 29. 07:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Nézd, én úgy csináltam, hogy reggel nem fejtem, hanem ahogy felébredt a gyerek megetettem mindkét cicimből (kb. 5 perc az egyiken, 5 perc a másikon), aztán evés után ha volt még benne maradék azt lefejtem. Mondjuk én még mindig mindkettőből etetem egyszerre, de ő már csak reggel és este eszik. Én is féltem, hogy ha kb. 12 óráig telítődni fog a mellem, akkor hogyan nem fog eldurranni (már bocsi), de beállt a kereslet-kínálat - amiben előtte nem is hittem. :D Nekem nem gyulladt be a mellem, szerintem te is csak akkor fejegess, ha nagyon feszülne a melled, és akkor is csak annyit, hogy "megkönnyebbülj", ne erőltesd nagyon.
2014. márc. 29. 08:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én babám 2hónapos koráig szopott (de közben fejtem is,tejszaporítás miatt) utána már csak fejtem (11hónapos koráig) 2,3-3óránként, de ha éjjel nem keltem fel fejni csökkent a tej mennyisége! Egyébként én lefekvés előtt fejtem, és közvetlen ébredés után is, de így is lassan elapadt :(
2014. márc. 29. 08:07
 7/9 A kérdező kommentje:

úgy látom azért nem mindenkinek jött ki jól :(

azért köszönöm a válaszaitokat. Megpróbálom szerintem fejés nélkül, aztán meglátjuk mi lesz belőle.

2014. márc. 29. 08:33
 8/9 anonim ***** válasza:
45%
Szia én babóm 4 hós este, mindig keltem fejni, mert duzzadt a mellem, aztán olvastam a kereslet-kínálatról, hát nem fejtem 2-3 napig, majdnem el is apadt egy hét volt mire vissza hoztam és az egész napi fejt mennyiséget meg is ette estére fürdés után, mert már nem volt neki elég a ciciben. Most vissza állt, és már én is nagyon unom, de még 4 hónapig biztos fejek, hogy ne apadjon el.Ráadásul a tejleadó reflexem is nehezebben indul el a gépre van hogy félóra fejés után indul be.( Koraszülött volt 8 hós koráig csak anyatejet kap) Szerintem még ezt az egy hónapot bírd ki, vagy csak 1 fejés hagyjál ki és meglátod mi lesz. Sok sikert és kitartást.
2014. márc. 29. 08:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom, hogy így jártál :( Annak viszont örülök, hogy sikerült visszahozni.
2014. márc. 29. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!