Lehet kevesebb a tejem, ha babám éjszaka már nem kér enni?
Szia!
Én a babám 4 hónapos koráig minden nap hajnali 1-kor felkeltem fejni,hogy ne legyen ilyen problémám.
Igaz ez elég fárasztó volt,miután 2 hónaposan már nem kért éjjel enni,de így tudtam,hogy nem csökken az anyatej mennyiségem
Á-á, mindenkinek itt a tanács: délután, este, amikor kevesebbnek tűnik a tej és gyakrabban éhes a baba, tessék gyakrabban mellre tenni! Mindegy, hogy napközben hány óránként eszik, erre az időre ő is nyűgösebb, fáradtabb lesz, többet szeretne szopizni és a szervezetnek sincs annyi energiája tejet termelni/raktározni, mint éjjel. Ez két egymással összefüggő dolog és teljesen normális jelenség. A megoldása pedig az igény szerinti (itt: gyakoribb) szoptatás, nem az éjjeli fejés és a másnapi pótolgatás! Pláne, hogy az éjjelezés fárasztó is, az üveges pótlás pedig ugye "veszélyes" a pici babáknál.
A bedurrant mellet fejni kell, hogy ne legyen belőle mellgyulladás, de ne fejd ki teljesen (így csak fokozod a termelést), hanem épp csak annyit, hogy a feszülés megszűnjön. Mivel a babád jól alszik éjjel, ezért szerintem elég lehet neki a tej, úgyhogy nincs szükség szaporításra. A felesleg visszafogott lefejésével segítesz beállni a szervezetednek a kerreslet-kínálat egyensúlyára. (Legalábbis abban az esetben van így, ha a babád nem az esti tápszertől lakik jól és amiatt alszik ekkorát.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!