Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Lehet, hogy már kevés neki a...

Lehet, hogy már kevés neki a tejem azért ébred éjszaka? (6 hós)

Figyelt kérdés
BabĂĄm 6 hetes kora Ăłta ĂĄtaludta az ĂŠjszakĂĄt (23:00-7:00). Persze volt, hogy fel fel ĂŠbredt de csak nagyon ritkàn. Viszont kb 3 hete minden este felĂŠbred 1x-2x. Tegnap pedig kb mĂĄsfĂŠl ĂłrĂĄnkĂŠnt. Mindig cicire teszem szopizik kicsit ĂŠs alszik tovĂĄbb. MĂĄr 2 hĂłnapja kap napkĂśzben bĂŠbi ĂŠtelt. CumisĂźvegbĂśl egyĂĄltalĂĄn nem eszik, iszik nem szereti a tĂĄpszertĂśl pedig Ăśklebdezik... honnan tudom, hogy kevĂŠs a tej? Tarthat e a nĂśvekedĂŠsi ugrĂĄs 3 hĂŠtig 1 hĂłnapig?
2014. márc. 28. 04:16
 1/10 anonim ***** válasza:
Elég nehéz a kérdésed elolvasni. 6 hónapos babát már érdemes hozzátáplálni akár anyatejes akár nem. Hogy nem elég a tej az azt jelzi, hogy nincs 4-6 pisis pelenka, nincs napi kaki (én inkább úgy mondom, hogy a szokásosnál kevesebb lesz a kakai), nem hízik a gyerek, sokat sír, nyűgös éjszakánként felébred, sokat kér cicit. Nekem 3 hónapos volt a fiam mikor egyszerűen nem hízott tovább, kaki pisi volt, de nem hízott. Fejtem a tejet azt is próbáltam belétuszkolni , de nem kérte. Az előtt cumisüveget nem kapott, cumija nincsen. A lefejt tejet üvegből, pohárból, fecskendőből, kanálból próbáltam adni nem kérte igazából sehogyan sem. 6 hétig nem hízott, nem is fogyott, de nem is hízott. Napi 4 szer fejtem, de nem lett több tejem, a lefejt ment a fagyasztóba vagy kiöntöttem mert nem kérte. 6. hét végére már kínomban írattam tápszert (nagyon elleneztem, de 6 hét nem hízás már elég "nagy baj"). Próbáltam a tápszert egy kezemen megtudom számolni hány grammot fogyasztott el belőle. pedig rendszeresen kínáltam vele. 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást (tápszerrel párhuzamosan) ezt nagyon jó fogadta (alma, sütőtök, répa: alma sajnos megfogta azt likvidáltuk, tököt már nehéz kapni, de a répa nagy favorit, barack lesz majd a következő bébiételből vagy banán frissen még nem tudom és vacsira fog majd kapni tejpépet) Pár nap múlva lesz 5 hónapos, 2 hete lassan de legalább hízik, tápszert próbálom neki adni de nem fogadja el, a hozzátáplálást folytatjuk, de ha elfogy a tápszer akkor tejpépet fogok neki adni, hogy jobban hízzon és ezt szerintem szívesebben is fogja fogadni mint a cumisüvegből a tápszert.
2014. márc. 28. 05:46
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

húúú-le lehet irni a kérdést érthetőbben?

elvileg van növekedési ugrás 6hónaposan,de ez csak pár napig tart.ha mindig ugyanakkor ébred,az megszokás-én nem etetném éjjel-hanem nappal adnék mást,többet.nekünk is volt ilyen-és rájöttem,hogy ,ha éjjel etetem,hozzászokik,nem is volt éhes-igy kibirtam azt a 3-4 napot-és most már 4körülig alszik.úgy megy 2óránként szórakozott a drágám

2014. márc. 28. 16:19
 3/10 xStefix ***** válasza:

Bocsánat, de mi köze az esetleges éhségnek a megszokáshoz? Meg főleg a "szórakozáshoz"??

Az egyéb okokról nem is beszélve...

2014. márc. 28. 22:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Az a köze a szórakozásnak az éhséghez,hogy nem azért ébred fel a baba mert éhes ha nem mert ezt szoktam meg,ha éjszaka felébred nyekereg kettőt akkor anyuka már rohan is hozzá és nyomja a cicit a szájába. A baba valójában nem éhes cicizik kettőt és már dől is ki a fáradtságtól. Erre nem kellene rászoktatni. Mert minden éjszaka 6-8 alkalommal felébred egy gyerek és ha nem pattanunk a két nyekensére akkor azt fogja megtanulni, hogy ilyenkor nincs semmi,vissza kell aludni. De ha azt tanulja hogy ilyenkor nyekeregni kell akkor, anyuka ugrálhat hozzá még 3 évesen is. Ajánlom figyelmedbe a (Vekerdy Tamás könyveket)
2014. márc. 29. 07:27
 5/10 anonim ***** válasza:
2-es vagyok,de a 4 es már meg is válaszolta helyettem.mert,ha nem éhes a baba,akkor más módját kell választani a visszaaltatásnak,szeretgetésnek.ha lepontoztok,akkor is az a véleményem,hogy éjjel aludni kell,nem kaszinózni(mindkettőnknek-ill a családnak)
2014. márc. 29. 08:17
 6/10 xStefix ***** válasza:
Értelek, igen, ez is egy létező elképzelés. Én mondjuk Ranschburg felfogásával szimpatizálok, mert hozzám ez áll közelebb. Meg az egész kötődő neveléses, válaszkész-gondozásos szemléletmód. Én Vekerdyt csak óvodás/iskoláskortól szoktam olvasni, számomra onnantól lesz releváns.
2014. ápr. 1. 19:27
 7/10 anonim ***** válasza:
ezt értem,de attól mert nem szoptatom-reagálok a sirásra,persze nem minden nyekkenésre,hanem ,ha tényleg jelez.ez attól még szeretetteljes,gondoskodó,kötődő nevelés.itt nem sirni hagyásról van szó(hogy majd később nem jelez)csak a szopi marad ki
2014. ápr. 2. 13:10
 8/10 xStefix ***** válasza:

Értem, hidd el. :) Annyi a különbség, hogy én (is) úgy gondolkodom a szoptatásról, hogy nemcsak evésként tekintek rá, hanem komplex gondozási módként. Vagyis nemcsak akkor szoptatok, ha a gyerekem éhes, hanem minden olyan alkalommal, amikor szopit kér - vagyis ha álmos, fáj valamije, nyűgös stb. Így jóval gyakrabban szoptatok, mint egy olyan anya, aki csakis evésre szoptat, még akkor is, ha ilyen szempontból igény szerint és kizárólag teszi.

De ettől függetlenül is lehet kötődően nevelni, abszolút igaz!

2014. ápr. 3. 20:21
 9/10 anonim ***** válasza:
igen-nem vagyunk egyformák.tudom,hogy sokan azt mondják,hogy az anyatejtől nem lehet meghizni-de én indokolatlanul sokszor akkor sem adnék neki.mondjuk az én kislányom az ujját szopizza-igy nyugtatja magát
2014. ápr. 4. 11:48
 10/10 xStefix ***** válasza:

Nem indokolatlan, ha a baba magától kér sokszor; csak felnőtt fejjel tűnik annak. ;)

Az én fiam igazi kisgömböc volt, de ahogyan nő (most 22 hós), egyre jobban nyúlik... Biztos te is hallottad már, hogy ez a fajta duciság sokkal egészségesebb, mint a tápszeres vagy a (kis)gyermekkorban kialakuló zsírpárnák.

2014. ápr. 4. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!