Helyesen teszem azt, hogy ha akárhányszor nyöszörög a babám mellre teszem?
Csak azt felejti el mindenki, hogy a suttogót az író 7 hós kortól ajánlja.
Uppsz.
Nekem az a tapasztalatom a környezetemben lévő anyukáknál, hogy azok, akik minden nyekkenésre a mellükre tették a babát, éjszaka is együttalvás, már cicire, ahogy nyekken egyet, azok még 3 éves korban is szenvednek vele, mert nem tud a gyerek leszakadni, még mindig felébred 3-4x éjjel, mert nem tanulta meg, hogy olyankor alvás van, és nem nasizás. Szóval én azt látom, hogy lehet, hogy most kényelmesebb, de hosszútávon nem kifizetődő.
Nem értem, miért kéne egy 7 kilós gyereket álladóan hurcolászni. Nincsen pihenőszék/hinta/babakocsi/hordozó, amikben lehet ringatni, oda lehet menni, simogatni, odabújni, énekelni neki...sosem értettem ezt az állandóan cipelést.
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Gyerekfüggő a dolog, ahogy sok minden más is. Mindkét gyerekemmel így jártam el, amíg igényelték, de egy bizonyos határt betartva. Igyekeztem mindig valahogy máshogy megnyugtatni, a kicsi most 17 hós, nála már a figyelemelterelés nagyon jól működik, kis pufi, és már csönd van. :)
Éjszaka viszont cici van, a nagynál 22 hósan vágtuk el, átmenet nélkül egyik napról a másikra, mert így igényelte. Soha nem volt jó alvó, azóta viszont nyekk nélkül alussza át az éjszakát. A kicsi is ilyen lesz, viszont beteges, vashiányos, igyekszem sokáig ciciztetni a táp mellett, meg a vas mellett, és ebben a szeretetre való igénye is kielégül, ketten vannak, osztozni kell anyán. :)
Túletetni nem tudod, ahogy jobban fog mozogni, úgyis megáll a hízás üteme, most nálatok a túlélős korszak van, ha cicivel megnyugszik, jó, ha nem, akkor nem. Hallgass az ösztöneidre, még picike, elrontani nem tudod. (még) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!