Hogyan fogyókúrázhatnék szoptatás mellett? Dagadt vagyok és ronda!
Közel 7 hónapja szoptatok, és értelemszerűen ez a legfontosabb, meg a baba egészsége. Jól szopik, tej van, és a hozzátáplálás is szépen halad, jó étvágya van.
Viszont több mint 10 kg fölösleg van rajtam, nem férek bele a régi ruháimba, csúnyának, kövérnek érzem magam (az is vagyok)...
Fogyni akarok, de nem a tej hátrányára. A méregtelenítés is rám férne, de azt olvastam, hogy az is tilos, mert átmegy a méreganyag a tejbe...
Van ötletetek? Tudnátok valami jó tanácsot, biztatást adni?
Ameddig szoptatsz, addig ne fogyózz!
Ha mindenképpen fogyni akarsz, akkor hagyd abba a szoptatást!
Szerintem viszont fontosabb, hogy szoptatni tudd a babád, minthogy van egy kis felesleged!
Én 5 hónapig szoptattam, addig volt tejem. Viszont rólam olvadtak le a kilók.
Igaz, én állandóan éhes voltam., így 3 óránként ettem.
Zöldséget és gyümölcsöt leginkább, de szénhidrát is lecsúszott, megspékelve egy kis full cukorra (édességekkel).
Valószínűleg a többször - kicsit elv alapján olvadtak a kilók.
Első lányommal 33 kilót híztam, ő 6 hétig szopott anno.
A második lányom szinte "megzabált" terhesség alatt, vele -14 kilóval mentem szülni a kiinduláshoz képest.
Most vagyok ott, ahol anno még a "szebb éveimet" tapostam, 62 kilónál.
1. A méregtelenítés mint olyan, nem létezik. Ezt folyamatosan végzi a máj és a vese. Ha nem tenné, már kórházban lennél.
2. A tej mennyisége főleg hormonális hátterű, az előállításához leginkább bőséges folyadékbevitelre van szükség, minden mást a szervezeted előállít.
3. A mozgás nem befolyásolja a tej mennyiségét (lásd feljebb, hormonszinten múlik), tehát nyugodtan csapj bele a lecsóba és keress egy szimpatikus edzőtermet a környéken.
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat!
Sajnos nem tudok eljárni mozogni máshová, mert a két nagyobbam is itthon van még, a férjem meg este 8 után jön meg a munkából.
Az igaz, hogy este 6-7 után nem kéne enni... de nem bírom ki! Mire lerakom a lurkókat, és elpakolok, kiteregetek, stb, addigra este 11, és pont éhen halok... no de azért megpróbálom, hátha megy.
És igen, sajnos sok szénhidrátot viszek be, de nem tudom, hogyan pótoljam úgy, hogy még jól is lakjak. Mi az a zabfalat?
A mozgást is elkezdem itthon, valamit kitalálok.
Az esti koplalás hülyeség!! Napi 6-szor kellene enni, kb 3 óránként. Nem kell stopperrel mérni. A két legfontosabb étkezés a reggeli és az utóvacsora. A reggeli pl egy szelet teljes kiőrlésű kenyér sonkával, paradicsommal, az utóvacsora pedig akár két falat TK kenyér. A lassú felszívódású szénhidrátoknak itt nagyon fontos szerepük van, stabilan tartják a vércukorszintet.
A teljes szénhidrátbevitelt próbáld napi 200 gr körül tartani és többségében lassú felszívódású szénhidrát legyen (pl a gyümölcscukor is gyors felszívódású, vigyázz!).
Én ezzel a módszerrel mindenféle lemondás, éhezés nélkül fogytam 12 kg-ot, ráadásul több energiám is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!