Ugye olyan nincs, hogy egyik napról a másikra nem termelődik tej?
Ne ijedj meg, ez egy olyan dolog, amit sajnos nem szoktak az embereknek elmondani, és ami elég sajnálatos: körülbelül három-négy hónap után a tejtermelés beáll, vagyis nem termelsz többet, mint amennyi kell, és ezért lehet egy olyan érzés, hogy kevés van. Ilyenkor szoktak megijedni az anyukák, és elkezdik pótolni táppal, holott teljesen fölösleges, de mivel a táp édesebb, és könnyebben is jön a baba hamar átszokik rá, és mind kevesebbet szopizik. Te a babádra figyelj, és ha továbbra is jóllakott, nem sír, hogy éhes, akkor nincs semmi baj. Egyébként nekem ilyenkor kezdett visszahúzódni a mellem, és majdnem olyan kicsi lett, mint szülés előtt, de kétéves koráig szoptattam a lányom, úgyhogy nem mondhatni, hogy csökkent volna a tejtermelésem.
Valóban fura, amikor megszűnik az az időszakos feszülés, ami mindig jelezte, hogy nemsokára szopi lesz, mert már csöpög ki a tej, de teljesen normális, hogy csökkenjen, és beálljon a szükségesre. Csak a baba jelzéseire kell figyelni, nem számít, hogy mennyinek tűnik nekünk, ha neki elég.
Itt igazán jó válaszokat olvashatsz: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
A tej folyamatosan termelődik, csak egy idő után nem telik fel a melled, mert beáll a kereslet-kínálat, ha igény szerint szoptatsz.
Legtöbbször nekem se kemény már a mellem (5 és fél hónapos baba mellett), de ha megnyomom véletlenül, akkor is folyik belőle a tej. Ja és nálunk a hízás olyan, hogy vannak hetek, amikor nem vagy alig hízik a lányka, utána meg újra belelendül. Mi nem szoktunk ezzel foglalkozni, mert összességében növekszik a súlya, hosszra is nő és boldog, elégedett baba.
Nekem is igy volt mint neked.Mindig 200-t evett a babám fél évesen (utána még ugyanennyit fejtem is(egy mellből),aztán egyszer csak evésidőre nem volt feszes a mellem.fejni se tudtam utána,és max 60 volt amit ki tudott szivni ezek után.
Szoval én igy jártam,tápszert kapott a babám,meg hozzátápláltam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!