Viktoria1978 kérdése:
Tejlaz es harapas egyszerre az elvezetek kedveert, szerintetek javulofelben van? Antibiotikumot szedjem?
Figyelt kérdés
Megharapott az 1 eves babam es tejlaz egyszerre.1 hete törtent, hogy a kisfiam megharapott, akkor mar fajt a szoptatas, de most mar tudom, hogy amiatt, mert meg mindig harapdalt es a kicsi fogaval mindig beletalalt a sebbe. Szombaton nem adtam neki tejet, csak este aztan következett a hidegrazas es laz, vasarnap szintugy. Ma voltam dokinal kaptam antibiotikumot cefaclor al 250 (ismeritek kerdöjel) Vasarnap nagyobb volt a piros folt a mellemen es piros csikok is latszottak,ma mar kisebb es lazam sem volt, lehet a javulas jele.2014. márc. 3. 22:10
1/6 anonim válasza:
Természetesen szedd nem viccből kaptad.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bö valaszt:)
2014. márc. 3. 22:50
3/6 anonim válasza:
Igaza van az elsőnek. Antibiotikumot nem viccből ír az orvos.Kezd el szedni es szedd is be az összeset, ahogy felirtak. Nehogy abbahagyd, ha mar jobban érzed magad!
4/6 anonim válasza:
Azért írta fel az orvos, hogy szedd. Nekem volt 39 fokos lázzal járó mellgyulladásom, nem valami vicces dolog, hidd el.
5/6 anonim válasza:
Az antibiotikum csak akkor hatásos, ha beszeded az összeset.
Ahol piros a melled, ott langyos vizes borogatással kezelheted. (A védőnőm szerint jégkockát is lehet rá tenni, én nem csináltam.)
Amikor nekem begyulladt (másfél héttel császár után) engem a dokim visszaküldött a kórházba, ott a csecsemős nővér masszírozta ki a csomót és fejte le a mellem. Ő ajánlott a Burow nevű krémet, ezt patikában keverik ki, enyhe gyulladáscsökkentő. Csak a gyulladás helyére kell kenni vékonyan, nagyon hatásos és nyugodtan használhatod.
Ha a szoptatás nem megy, akkor próbálj meg mellszívót kölcsön kérni, mert így egy ördögi körbe fogsz belefutni.
Gyors gyógyulást!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszokat. Szedem az antibiotikumot, vagyis szetragom müanyagostul aztan lenyelem, maskent nem megy. A szoptatasnak annyi, a kisfiam alig, hogy el kezd szopni rögtön harap. Ma együtt sirtunk, a kicsi azert mert nem erti, hogy miert nem kapja el a cicit en meg a fajdalomtol. Mindig beletalal a lyukba, amit 1 hete csinalt, akkor meg kicsi volt talan 2 mm-es, most mar lassan 5 mm. A sebre is eleg az antibiotikum vagy vegyek oda külön kremet? Azert kerdezösködök ennyit, mert most költöztünk ide, 1 nögyogyasz van itt, de az is csak a penzt nezi es nem bizok benne. Amikor behivott a rendelöbe rögtön azzal kezdte, hogy van injekcio ötször kellene beadni es darabja 10 euro, vmi homeopatias, de meg a mellemet nem nezte meg ott. Erre mondta a ferjem, hogy a betegbiztosito fizeti a homeopatiat is, erre a doki azt mondta, hogy majd kesöbb visszaigenyelhetjük. Szoval homeopatia vagy antibiotikum, de a sebet nem nezte meg. Aztan mondott 2 gyogyszertarat hol vegyük meg a gyogyszert, onnan meg biztos kap egy kis jutalekot. Hat nem ott vettük meg. Megegyszer köszönöm a valaszokat.
2014. márc. 4. 14:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!