Az anyatejnek immunvédelem szempontjából a gyermek mennyi idős koráig van jelentősége?
Figyelt kérdés
Egy ismerősömnek 2 éves lesz nemsokára a kisfia és még szopik reggel meg este,de már gondolkodik rajta,hogy le kellene szoktatni. Nem is volt szinte sose beteg a kisfiú. Megváltozhat ez,ha leszoktatja a szopásról,vagy már nincs jelentősége?2014. márc. 3. 13:02
11/12 xStefix válasza:
De röviden a válasz: amíg kapja az anyatejet, addig lehet jelentősége.
12/12 xStefix válasza:
Kérdező, egyébként én több, mint 3 évig szoptattam és a lányom tényleg nem volt beteg az első óvodai évében. Nekem is volt ilyen tervem, hogy jó lenne még ezzel is segíteni az egészségét az ovi elején. Igaz, ekkor már nem szopott, de beteg se volt... valamint azóta se szinte.
A fiam is szopizik még, ő most 21 hós, szintén alig volt még beteg. És én nemcsak a kizárólagos szoptatás idején tapasztaltam meg a szoptatás valódi egészségvédő hatását, hanem jóval később is. Tulképp én is azt láttam a sajátjaimon, amit feljebb is írtam, hogy amíg kapja a gyerkőc, addig fontos lehet neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!