Az anyatejnek immunvédelem szempontjából a gyermek mennyi idős koráig van jelentősége?
Ez eléggé változó...
Saját gyerekeimen azt vettem észre,hogy legerőteljesebb védelme addig van,míg kizárólag anyatejet kap.Valamint ha el is kapja a betegséget akkor talán gyengébb lefolyású.
De tényleg szerintem ez gyerekenként változik.
Nagyobbik fiam 3,5 éves,alig volt még beteg,kb 2x volt lázas, 4x náthás,ennyi.17 hónapig szoptattam.Kisebbik fiam lázzal reagál sajnos szinte mindenre,bár már 15 hónapos,jobb mint ami tavaly volt,kórházban is voltunk vírusos betegség miatt,lázgörcse volt.Még mindig szoptatom...
Szóval én nem hinném,hogy ha most abbahagyná a szoptatást hirtelen beteges lenne!
Engem 3 és fél évig szoptatott édesanyám, és még soha nem kaptam el influenzát, komolyabb betegségem nem volt már egy másfél éve.
Szóval szerintem nagyon is számít az anyatej, mind fejlődés, mind intelligencia szempontjából. 14/F
utolsó, rosszul tudod.
semmi köze az intelligenciához :)
manapság szeretik az anyatej-témát túlmagyarázni, és olyasmit belelátni amihez köze sincs :D
Engem 3 hónapos koromig szoptatott anyukám. Én se voltam még soha influenzás. Nem is emlékszem mikor voltam beteg utoljára. Talán 3 éve télen.
Szóval nem hiszem hogy sok köze lenne a sokáig szoptatom dolognak az immunerősítéshez.
A mai világban ahol anyuka annyi méreg anyagot visz be az élelmiszerekkel,hogy sorolni is nehéz lenne, sajnos már nem sok szerepe van az anyatejnek!
Én mindenhonnan azt hallottam,hogy mennyivel ellenállóbbak az anyatejes gyerekek. Gyorsan végeztem a baráti körünkben egy kis házi felmérést, mivel mindenkinek van már gyereke. Meg is állapítottuk,hogy semmivel sem voltak többet betegek a tápszeres gyerekek. Az én fiam is tápszeres, egyszerre kezdte a bölcsit egy barátnőm anyatejes fiával. A másik kisfiú hetente beteg, az enyém eddig egyszer hiányzott csak!
Ebben a kérdésben a középső oldalakon beszélgettünk erről a témáról:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!