Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Az anyatejnek immunvédelem...

Az anyatejnek immunvédelem szempontjából a gyermek mennyi idős koráig van jelentősége?

Figyelt kérdés
Egy ismerősömnek 2 éves lesz nemsokára a kisfia és még szopik reggel meg este,de már gondolkodik rajta,hogy le kellene szoktatni. Nem is volt szinte sose beteg a kisfiú. Megváltozhat ez,ha leszoktatja a szopásról,vagy már nincs jelentősége?
2014. márc. 3. 13:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%
A legújabb kutatások szerint csak 4 hónap. Utána már csak táplálék.
2014. márc. 3. 13:10
 2/12 anonim ***** válasza:

Ez eléggé változó...

Saját gyerekeimen azt vettem észre,hogy legerőteljesebb védelme addig van,míg kizárólag anyatejet kap.Valamint ha el is kapja a betegséget akkor talán gyengébb lefolyású.

De tényleg szerintem ez gyerekenként változik.

Nagyobbik fiam 3,5 éves,alig volt még beteg,kb 2x volt lázas, 4x náthás,ennyi.17 hónapig szoptattam.Kisebbik fiam lázzal reagál sajnos szinte mindenre,bár már 15 hónapos,jobb mint ami tavaly volt,kórházban is voltunk vírusos betegség miatt,lázgörcse volt.Még mindig szoptatom...

Szóval én nem hinném,hogy ha most abbahagyná a szoptatást hirtelen beteges lenne!

2014. márc. 3. 13:15
 3/12 anonim ***** válasza:
40%
Az első gyerekemet nem tudtam szoptatni,egyáltalán....semmit...tápszeres volt, a másik kettőt 3,ill. 4 hónapig szoptattam.(tény,hogy nem évekig)A lányom erősebb volt kisebbnek is mint a két fiú,pedig Ő aztán tényleg nem látott anyatejet,nem hogy ivott/evett volna. És nem tudom ki pontozta le az elsőt,de én is olvastam már erről,hogy csak az első pár hónap,fél év szoptatás,ami kimondottan immunerősítő hatással bír.
2014. márc. 3. 13:25
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Olyat is hallottam,csecsemőstől,gyerekdokitól,hogy kimondottan az a sűrű,sárga előtej a lényeg,hogy abból kortyoljon megszületése után!Az a leglényegesebb.
2014. márc. 3. 13:27
 5/12 A kérdező kommentje:
Akkor valószínűleg nincs már jelentősége tényleg. Csak mert én tudok olyanról is,aki azért szoptatott még 3 éves gyermeket is,mert immunerősítő hatása bizonyított és nem szerették volna,hogy pont mire megy oviba,beteg legyen sokszor.
2014. márc. 3. 13:33
 6/12 anonim válasza:
28%

Engem 3 és fél évig szoptatott édesanyám, és még soha nem kaptam el influenzát, komolyabb betegségem nem volt már egy másfél éve.

Szóval szerintem nagyon is számít az anyatej, mind fejlődés, mind intelligencia szempontjából. 14/F

2014. márc. 3. 17:21
 7/12 anonim ***** válasza:
72%

utolsó, rosszul tudod.

semmi köze az intelligenciához :)

manapság szeretik az anyatej-témát túlmagyarázni, és olyasmit belelátni amihez köze sincs :D

2014. márc. 3. 17:55
 8/12 anonim ***** válasza:
73%

Engem 3 hónapos koromig szoptatott anyukám. Én se voltam még soha influenzás. Nem is emlékszem mikor voltam beteg utoljára. Talán 3 éve télen.

Szóval nem hiszem hogy sok köze lenne a sokáig szoptatom dolognak az immunerősítéshez.

2014. márc. 3. 19:20
 9/12 anonim ***** válasza:
72%

A mai világban ahol anyuka annyi méreg anyagot visz be az élelmiszerekkel,hogy sorolni is nehéz lenne, sajnos már nem sok szerepe van az anyatejnek!

Én mindenhonnan azt hallottam,hogy mennyivel ellenállóbbak az anyatejes gyerekek. Gyorsan végeztem a baráti körünkben egy kis házi felmérést, mivel mindenkinek van már gyereke. Meg is állapítottuk,hogy semmivel sem voltak többet betegek a tápszeres gyerekek. Az én fiam is tápszeres, egyszerre kezdte a bölcsit egy barátnőm anyatejes fiával. A másik kisfiú hetente beteg, az enyém eddig egyszer hiányzott csak!

2014. márc. 4. 05:08
 10/12 xStefix ***** válasza:

Ebben a kérdésben a középső oldalakon beszélgettünk erről a témáról:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

2014. márc. 4. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!