Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi mililitert kell meginni...

Mennyi mililitert kell meginnia 2hetes csecsemömnek egy evés alatt?

Figyelt kérdés
sajnos nemtudom szoptatni a babámat és nemtudom mennyit kell neki meginnia edig 80ml.-ert ivott meg de most már nagyon nyugtalan evés után biztos nemelég neki de mindig elalszik a üvegen és hiába ébrezgetem,10perc után meg megint követelözik!szét tudná valaki írni potossan,hogy mennyi a csecsemök tejfogyasztása hetekre!nagyon köszönöm!
2009. dec. 12. 18:18
 1/3 anonim ***** válasza:

testsúlykilogrammonként 150 ml a napi adag.

ezt elosztod annyival, ahányszor eszik.

2009. dec. 12. 18:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia.

Ez sok mindentől függ. Attól pl: hogy hány kilóval született. Mi 4 kg-mal születtünk és két hetesen 80, 100, ml ettünk meg 8 szor egy nap. Ránk soha nem volt igaz ez a súly számítás. Mert az első pár hónapban többet evett utánna meg kevesebbet. Mivel én se tudtam szoptatni én is fejtem neki így hát pontosan tudom, hogy milyen nehéz eltalálni a megfelelő adagot. Nekem szerencsém volt mert nagyon sok tejem volt ezért mindig egy kicsit többet töltöttem a cumisüvegbe és így mindig hagyott meg. De nyugott, jó alvó babám volt, már 2 hónaposan átaludta az éjszakát mivel mindig tele volt a hasa. Ha csak anyatejet adsz ne aggódj addjál annyit amit megtud inni. Anyatejből nem lehet túl etetni.

1 hónaposan már csak 7 szer evett és akkor is csak olyan 100 ml.

2 hónaposan 140 ml evett és csak 5 ször egy nap.

2009. dec. 12. 19:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem, az enyém nem evett meg 80-at két hetes korában, de ő mindig kevesebbet evett a nagykönyvben megírtnál, mégis hízik. (4 kg-al született, most 5 hós és 8 kg) Szerintem akkor is bealudna az üvegen, ha többet tennél bele, mert még nagyon kicsi, nagy munka ez neki, és elfárad, viszont még nem lakott jól, ezért kéri ismét ha felébred. Az enyém szopizott, ő is ilyen volt, az első hetekben állandóan cicin volt, mert evett egy picit, elaludt, nem lehetett felébreszteni, aztán újra kérte, és így ment egész nap, de úgy kb 4 hetes korában már jobb lett a helyzet.
2009. dec. 12. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!