Van itt olyan kismama, akinek a babája a kezdetektől tápszeres? És ha igen, akkor miért?
Sajnos nekem sem volt sok tejem, tej mellé folyamatosan tápszert kapott, aztán másfél hónapos korában végleg elapadt a tejem. Kicsit én is rosszul éreztem magam, hogy nekem miért nincsen tejem, miért nem tudom én szoptatni a babámat, más anyukák meg arra panaszkodnak, hogy folyamatosan ömlik a tejük.
Aztán úgy gondoltam, hogy mások is nőttek már fel tápszeren, hát akkor kezdjünk neki. Bevallom nem szeretem a tápszert, az a sok macera ami vele van, mindig forralni a vizet, kimérni, nem lett e túl meleg, nem hideg... stb..
Most 3 hónapos a kisfiam, alig várom már a hozzátáplálást, inkább reszelném már neki az almát, a tököt meg a többit, főzném a főzelékeket.
Nem kell aggódnod, ne idegeskedj, én is mindent kipróbáltam, hogy legyen tejem, de semmi sem vált be, még az "ősi" módszerek sem:( Rám is néztek úgy, hogy mi az hogy nincsen tejem, de hát én mindent megpróbáltam, tehát nem lehet semmit a szememre hányni. Rendesen ettem, sokat ittam, én is teákat próbáltam, homeós bogyókat, de a testem úgy volt vele, hogy akkor sem ad tejet.
Fel a fejjel, és jó babázást:)
A természet akarta így, nem hiszem, hogy ezért őrölnöd kellene magad! Anno sem volt minden anyukának teje, hanem vitték más anyukákhoz szoptatni!
Sajnos ma nagy hercehurca van a szoptatás jótékony hatásáról, ezzel azt elérvén, hogy aki nem tud, mert nincs pl tejmirigye az marcangolja önmagát, mint te is. Nem hisze, hogy a szoptatáson múlik az, hogy milyen anya leszel, főképp nem gyerekgyilkos!
Sajnos sok olyan anyukával találkozom, aki a kényelmi szempontot figyelembe véve inkább átáll a tápszerre, mert az "egyszerűbb". Mindenki maga dönti el hogy mi számára és a babájának a legjobb, de vannak olyan helyzetek, amikor nem tudsz mit tenni, elfogadod. Lelkileg biztosan nehéz lesz feldolgozni, főleg, ha a férjed sem támogat. Próbálj vele is beszélni. Ha ő látja, hogy te aztán tényleg mindent megteszel, hogy a babádnak legyen tej, nem bírálhat. Szerintem legyen ő a támaszod, sokat segít a szoptatás sikertelenségének feldolgozásában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!